Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros-tejszínes gombamártás

Vörösboros-tejszínes gombamártás
Vörösboros-tejszínes gombamártás
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom lett, és újdonság erejével hatott.:) Sózott, borsozott, lisztbe forgatott, hirtelen sült karajszeletekre tettem.

hozzávalók / 4 adag

A gombamártáshoz

A sűrítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megpucoljuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk.
  2. Teflonedényben a vajat felmelegítjük, beletesszük a gombát, picit megsózzuk (keveset, mert az erőleves is sós!).
  3. Hozzáadjuk a tárkonyt, petrezselyemzöldet, ízlés szerint köménymagot, borsot.
  4. Kevergetve puhára pároljuk, pirítjuk, a levét teljesen elfőzzük. Ha kész, félretesszük.
  5. A vaj másik felét felhevítjük, beletesszük a lisztet, picit megpirítjuk, a langyos húslét apránként hozzáöntjük, csomómentesre elkevergetve.
  6. Ráöntjük a gombára, összeforraljuk, majd hozzáöntjük a bort is. Kellő sűrűségűre összefőzzük.
  7. Csak a tálalás előtt tesszük bele a tejszínt, csak elkavarjuk, és kész a mártásunk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 21 152
elküldve: 2
receptkönyvben: 159
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: szósz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombamártás, tejszínes gombamártás, tárkonyos-vörösboros gombaszósz

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2013-05-15 22:41

Szia Réka,
szerintem igen, de a levét öntsd le. Azért ha tudsz, vegyél friss gombát, megéri:) Szép estét Neked, Gabi

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-04-19 01:14

SZia Gabcika; egyik gyengem a gomba...ez szuper fincsi lehetett! Kellemes hetveget, jo idovel, sok nevetessel a csaladod koreben, puszi, Tormus :)

477
gomba 50 dkg
vaj 8 dkg
petrezselyem 1 csokor
tárkony 1 ek
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
száraz vörösbor 1 dl
habtejszín 1.5 dl
vaj 8 dkg
marha alaplé 4 dl
finomliszt 3 dkg