Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros vaddisznópörkölt vargányával

Vörösboros vaddisznópörkölt vargányával
Vörösboros vaddisznópörkölt vargányával
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi klasszikus, ilyenkor ősszel különösen nagy kedvenc!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Krokett, burgonyafánk vagy krumplipüré illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát aprítjuk, a húst felkockázzuk.
  2. A zsírt egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, üvegesedésig futtatjuk rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk.
  3. Mehet rá a hús, szépen, kevergetve fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, 1-2 percig főzzük, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és a borókabogyót. Beletesszük a kockázott paradicsomot és a karikákra vágott erős paprikát.
  4. Megkeverjük, felöntjük a vörösborral, és kis lángon, 2 órán át főzzük. Ha nagyon fogyna a leve, adhatunk még hozzá egy kis vörösbort vagy vizet.
  5. Ha a hús már puha, hozzáadjuk a kis kockákra vágott vargányát, és még 15 percig főzzük.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 8 740
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Metro

Mióta szakács: 2016.11.16.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

vaddisznópörkölt vargányával, vargányás vörösboros vaddisznópörkölt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

292
mangalica zsír 1.5 ek
vaddisznóhús 1 kg
vöröshagyma 3 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1 ek
babérlevél 2 db
borókabogyó 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vörösbor 1.5 dl
paradicsom 3 közepes db
hegyes erős paprika 0.5 közepes db
vargánya gomba 15 dkg