Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros vaddisznópörkölt

Vörösboros vaddisznópörkölt
Vörösboros vaddisznópörkölt
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez elment vadászni,
ez meglőtte,
ez hazavitte,
ez megsütötte,
és ez az icike-picike mind megette!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Egy vasárnapi ebéd főételének kiváló választás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként a húst felkockázzuk minél kisebbre. A paprikát és a paradicsomot is összeaprítjuk lehetőleg minél kisebbre, de úgyis szétfő majd később. A hagymát is apró kockára vágjuk. A fokhagymát lereszeljük a vöröshagyma mellé.
  2. Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Majd hozzáadjuk a húst, és egy kis színt adunk neki. Miközben színe lesz a húsnak, fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával, rozmaringgal. Közben folyamatosan keverjük.
  3. Amikor már jól eloszlott a fűszerpaprika és mindent megszínezett, hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Adunk hozzá szilvalekvárt. És meglocsoljuk egy kis vörösborral. (Előtte győződjünk meg róla, hogy jó minőségű a bor.)
  4. Utolsó lépésként felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje a húsokat és a többi hozzávalót. Fedő alatt szaftosra főzzük, amíg szinte teljesen el nem fövi a levét.
  5. Közben köretet készítünk hozzá, vizet forralunk, szarvacska tésztát teszünk bele.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 32
össznézettség: 1 567
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Grinderbar

Mióta szakács: 2018.05.22.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, karácsonyi receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Vaddisznópörkölt, vadpörkölt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

679
napraforgó olaj 1 dl
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
vaddisznóhús 2 kg
3 csipet
bors 2 csipet
fűszerpaprika 1 ek
paradicsom 4 közepes db
paprika 2 közepes db
rozmaring 2 csipet
szilvalekvár 1 ek
vörösbor 2 dl
víz 5 dl
szarvacska tészta 500 g