Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vöröshagyma krémleves 2. (fehérboros)

Vöröshagyma krémleves 2. (fehérboros)
Vöröshagyma krémleves 2. (fehérboros)
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármikor készíthetem, a család soha nem utasítja vissza, nagyon szeretik.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sűrítéshez én burgonyát szoktam többet belefőzni, turmixolás előtt kiveszek belőle, és ha kell, még visszateszem.
A levest tálalhatjuk cipóban is. Ilyenkor a cipók tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük, forró sütőbe téve tetejét megszórjuk reszelt sajttal. A sütőből kivéve a forró levessel töltjük, teszünk bele reszelt sajtot (parmezánt), és tálaljuk.

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, olajon megpároljuk. Mikor szép üvegesre párolódott, hozzátesszük a fokhagymát, a kockára vágott burgonyát, és felöntjük a zöldséglével, vagy  a 2,5 liter vízben feloldott leveskockákkal, majd sózzuk.
  2. Ha a burgonya megpuhult, botmixerrel pépesítjük az egész levest. Ezután hozzáöntjük a bort, tejszínt, ízesítjük borssal, ha kell, még sózzuk.
  3. Ha nem elég sűrű, lehet belefőzni még nagyon apróra vágott burgonyát, vagy keményítővel sűríteni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 268
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

vimizo

Mióta szakács: 2008.05.05.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

fehérboros-tejszínes vöröshagyma krémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

501
vöröshagyma 1.5 kg
fokhagyma 4 gerezd
zöldség alaplé 3 l
burgonya 4 db
habtejszín 2.5 dl
fehérbor 1.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek