Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vöröslencse leves

Vöröslencse leves
Vöröslencse leves
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta felhasználásra várt a polcon a vöröslencse. Ez az egyszerű leves készült belőle: gyermekemmel jóízűen bekanalaztuk az utolsó cseppig:-).

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát és a gyökeret felkarikázzuk, majd az egész hagymával ill. a majorannával és a kakukkfűvel megfőzzük. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Ha megpuhultak a gyökérzöldségek, a hagymát kidobjuk, majd botmixerrel pürésítjük a levest.
  3. Ezt követően a vöröslencsét beleöntjük és 20 perc alatt készre főzzük.
  4. Az utolsó 5 percben beleöntjük a tejszínt, ill. a legvégén hozzáadjuk a citromlét is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 50 706
elküldve: 3
receptkönyvben: 351
elkészítve: 21/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Ízbolygó

Mióta szakács: 2008.07.21.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: újév

egyéb elnevezések

lencseleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ozsuzsanna
ozsuzsanna Thu, 2014-02-06 21:36

Fantasztikusan finom lett! Amit másképp csináltam: kelkáposzta főtt a vízben, amiben megfőztem a répát, gyökeret és a hagymát.
Köszönöm szépen receptet!

399
sárgarépa 2 db
fehérrépa 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
vöröslencse 25 dkg
majoranna 5 szál
kakukkfű 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 1 dl
citromlé 1 tk
víz 1 l