Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vöröslencseleves Évi nénitől

Vöröslencseleves Évi nénitől
Vöröslencseleves Évi nénitől
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A piacon, ahol a magokat és aszalt gyümölcsöket veszem, egy néni előttem vett egy kis vöröslencsét. Mondom, milyen jó ötlet, úgyis elfogyott otthon, - kértem én is. Akkor már el is döntöttem, hogy leves készül belőle.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés olajon a felkockázott zöldségeket a lencsével együtt megdinszteljük, hozzáadjuk a fűszereket, még fél percig pirítjuk vele, és felengedjük a sonkalével, kb. 20 perc alatt megfőzzük.
  2. A fél liter joghurtban a 2 ek kukoricalisztet csomómentesre keverjük, felengedjük kevés forró levessel a hőkiegyenlítés miatt, majd az egészet folytonos kevergetés mellett a levesbe öntjük, összeforraljuk. (Akinek túl sűrű, felhígíthatja kevés vízzel.)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 236
elküldve: 6
receptkönyvben: 108
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 6 főre
alkalom: újév, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lencseleves gazdagon, joghurtos vöröslencseleves, zöldséges vöröslencseleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2013-01-08 12:27

Végül is elég a húsalaplét kihagynod és szójatej vagy ilyesmi gondolom szóba jöhet. Remélem ízleni fog. Üdv: Évi néni

271
vöröslencse 20 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 2 db
újhagyma 1 db
sáfrány 1 csipet
szerecsendió 1 kávéskanál
kurkuma 1 tk
római kömény 1 teáskanál
koriander 1 teáskanál
bors 1 kk
csirke alaplé 1 l
joghurt 500 ml
kukoricaliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 1 ek