Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vöröslencseleves magyarosan

Vöröslencseleves magyarosan
Vöröslencseleves magyarosan
43 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta ki akartam próbálni a vöröslencsét, úgyhogy mikor vettünk, nem bírtam magammal. Az indiai fűszerekről viszont ideiglenesen le vagyok tiltva, úgyhogy más irányba kellett elvinnem az ízvilágot... ezért hazatértem, még ha csak gasztronómiailag is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A sonka kihagyásával remek vegetáriánus étel. Főzhetjük sűrűbbre is, és adhatjuk sült hús mellé szósznak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sonkát az olajon megpirítjuk, kivesszük, félretesszük. 
  2. A vöröshagymát sózzuk, üvegesre pirítjuk a maradék zsiradékon.
  3. Hozzáadjuk az átválogatott, átöblített vöröslencsét, felöntjük annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és a borsot. 
  4. Kb. fél órát főzzük, míg a lencse teljesen szétfő. Gyakran kevergessük, mert hajlamos lekapni. 
  5. Ízesítsünk utána ízlés szerint, a sűrűséget is állítsuk be, majd tálaljuk a pirított sonkával. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 44 879
elküldve: 8
receptkönyvben: 245
elkészítve: 13/15
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
maradék ételből: maradék húsból
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: szilveszter, újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

magyaros vöröslencse leves, vöröslencse leves, sonkás vöröslencse leves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bubu1980
bubu1980 Mon, 2014-02-10 15:03

Mivel nem volt otthon sonka, így kolozsvári szalonnával készítettem, de így is nagyon finom lett :)

354
vöröslencse 25 dkg
sonka 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
2 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 80 g
víz 7 dl
babérlevél 3 db
napraforgó olaj 0.5 dl