Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vöröslencsés csicseriborsóleves

Vöröslencsés csicseriborsóleves
Vöröslencsés csicseriborsóleves
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a különleges leveseket, és ez is a kedvenceink közé tartozik, mert tápláló és finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát.
  2. Keverjük hozzá a köményt és a paprikát folyamatosan.
  3. Adjuk hozzá a lencsét, amit 5 órán át áztattunk.
  4. Hozzáadjuk a paradicsomot, majd az alaplével felöntjük.
  5. Megfőzzük, és utána botmixerrel pürésítjük, majd a csicseriborsót hozzáadva főzzük tovább néhány percig, végül sózzuk, borsozzuk.
  6. A legvégén keverjük bele a joghurtot, és az apróra vágott petrezselymet, majd tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 452
elküldve: 0
receptkönyvben: 80
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

joghurtos csicseriborsókrém-leves, lencsés csicseriborsókrém-leves, fűszeres-joghurtos csicseriborsókrém leves vöröslencsével

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

memoni
memoni Thu, 2015-04-30 20:52

A vöröslencsét nem kell áztatni. Áztatás nélkül is 15 perc alatt megfő (kis lángon is max 20) és így ízletesebb is. Próbáld ki legközelebb.

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Fri, 2015-05-01 17:36

Nem szoktam áztatni, valahogy a sietségbe elkerülte a figyelmemet,hogy vöröslencsét készítettem,nem pedig barnát.

Judith75
Judith75 Sat, 2014-01-18 19:07

Éppen csicseriborsó recepteket kerestem amikor rátaláltam a receptedre.Nagyon finomnak tűnik,ezért már tudom is milyen levest készítek a jövő héten.Köszönöm!

539
vöröshagyma 1 db
napraforgó olaj 2 ek
vöröslencse 10 dkg
csicseriborsó 35 dkg
római kömény 1 kávéskanál
paradicsom 2 közepes db
görög joghurt 2 dl
petrezselyem 1 csokor
1 kávéskanál
kápia paprika 1 közepes db
fekete bors 1 csipet
zöldség alaplé 1 l