Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vöröslencsés csirkemell-raguleves gazdagon

Vöröslencsés csirkemell-raguleves gazdagon
Vöröslencsés csirkemell-raguleves gazdagon
120 perc / előkészület: 20 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégeket vártam lányom születésnapjára, erre az eseményre készült ez a finom leves. Amit kiszedtem a tálaló tálba, hamar elfogyott, aminek én nagyon örültem.......:-))

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A vörös lencsét nem kell beáztatni előtte. Előbb a lencsét tesszük bele, majd aztán sózzuk!

Én ezt az ételízesítőt használom: Házi ételízesítő Iluskától

Szalonnát én mindig jó húsosat teszek bele!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát megpirítjuk,hozzáadjuk a zsírt is, majd az apróra vágott hagymát megdinszteljük. A csirkemellet kockára vagdosva adjuk hozzá, fehéredésig pároljuk. A szintén kockára vagdosott zöldségeket is belekeverjük (a lencse kivételével). Kevergetve legalább 20-25 percig pároljuk.
  2. Majd hozzáadjuk a kanál lisztet, amivel 2 percig pirítjuk. Fűszerpaprikával meghintjük, és a paradicsomlevet ráöntjük. A tv paprikát mixelve vagy apróra vágva tesszük bele. Alaposan elkeverjük. A lestyánt sem felejtjük ki. Vízzel engedjük fel, és hagyjuk főlni. Mikor már majd nem megfőtt minden zöldség, hozzátesszük a vörös lencsét is. A fokhagymát törve tesszük bele. Beízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel és a többi fűszerrel.
  3. Lefedjük, és készre főzzük, hogy minden jó puha legyen. A végén a tetejére szórjuk a petrezselyemzöldet. Majd melegen tálaljuk. Jó étvágyat!!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 362
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
749 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csirkemell raguleves,raguleves lencsével,zöldséges raguleves,ragu leves csirkehússal,zöldséges csirke raguleves,szalonnás raguleves

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

281
vöröslencse 15 dkg
füstölt szalonna 7 dkg
sertészsír 2 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
csirkemell filé 50 dkg
sárgarépa 2 kis db
fehérrépa 2 kis db
pasztinák 1 kis db
karalábé 1 közepes db
zeller 1 kis db
finomliszt 1 csapott ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
paradicsomlé 2.5 dl
víz 5 l
fokhagyma 5 gerezd
tv paprika 1 közepes db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
ételízesítő 3 teáskanál
kakukkfű 1 teáskanál
bazsalikom 1 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
lestyán 1 szál
petrezselyem 3 teáskanál