Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vöröslencsével töltött kelkáposzta

Vöröslencsével töltött kelkáposzta
Vöröslencsével töltött kelkáposzta
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akkor találtam ki, amikor a kelkáposzta-utáló családtagom vöröslencséből szeretett volna valamit, én meg szerettem volna felhasználni a hűtőben kókadozó kelkáposztát. Így neki lett főzelék, amit még felturbóztam répával, zöldbabbal és kókusztejjel, nekem pedig ez.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelékhez egy kevés olajon megpirítjuk a fűszereket a paprika kivételével, a reszelt fokhagymát, vöröshagymát. Tűzről lehúzva beleszórjuk a paprikát is. Rátesszük az alaposan átmosott lencsét, 1 ek kukoricadarát, majd felöntjük kb. fél liter vízzel. Pépesre főzzük, megsózzuk, és lefedve langyosra hűtjük.
  2. Egy nagy fazékban sós, köménymagos vizet forralunk. 
  3. Kivágjuk a kelkáposzta torzsáját, és egészben a fazékba tesszük. Pár percig főzzük, amíg a levelek kezdenek elválni egymástól. Jeges vízbe tesszük, majd leválasztjuk a leveleket.
  4. Egy-egy levelet megtöltünk a lencsével, majd összegöngyöljük.
  5. Kivajazott, kukoricadarával megszórt hőálló tálba tesszük, tetejükre is szórunk egy kis kukoricadarát és chilipelyhet, pár darabka vajat, és 40 percet sütjük.
  6. Édes chiliszósszal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 737
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
125 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lencsés töltött kelkáposzta, vöröslencsével töltött káposztalevél

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

563
kelkáposzta 1 kis fej
köménymag 1 teáskanál
vöröslencse 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
babérlevél 1 db
fokhagyma 2 gerezd
római kömény 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 kk
bors 1 kk
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
chilipehely 1 kk
kukoricadara 1 evőkanál
chiliszósz 1 ek
napraforgó olaj 1 ek
vaj 1 ek
kukoricadara 1 evőkanál