Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Waldorf pudding

Waldorf pudding
Waldorf pudding
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A desszert, amely homályba merült a Titanic-kal együtt… A Waldorf pudding nevű desszert, 1912.április 14.én lett felszolgálva vacsorakor, a Titanic első osztályán utazó vendégeinek. A pontos receptje nem ismert, kifejezetten a White Star Line hajótársaságnak készült. A lehetséges összetevők az alma, dió és mazsola lehettek (melyek a Waldorf saláta hozzávalói), de nincs bizonyíték arra, hogy akkor melyeket tették bele a Waldorf puddingba a Titanic-on. A Waldorf Hotel szakácsai soha nem hallottak a Waldorf puddingról a Titanic elsüllyedése körüli időkben. A Celebrity Cruises menüje tartalmaz egy Waldorf pudding nevű desszertet, amelyet a Titanic testvérhajóján, az R.M.S. Olympicon szolgáltak fel 1914-ben; mint egy krémes vaníliás puddinggal ízesített, csipetnyi szerecsendióval megszórt, kockára vágott almával és mazsolával dekorált édességet. Titanic rajongóként szívügyemnek éreztem, hogy néhány ételt elkészítsek az utolsó vacsora menüjéből a 100 éves évforduló alkalmából. Két fogást választottam ki a 24 féle étel közül; az egyik a Bárány mentaszósszal (Lamb with mint sauce) -amit Rose is kedvelt:) A Titanic első és utolsó útjának 100. évfordulójára készítettem el ezt a receptet, melyet az utolsó vacsorán az első osztályon szolgáltak fel a tizedik fogásként 1912. április 14-én. Szerencsére sikerült megtalálni az eredeti recepteket. Összegyűjtöttem mindet, és lefordítottam, illetve átváltogattam az angol mértékegységeket. Waldorf pudding nagyon finom lett, érdekes volt elkészíteni és megkóstolni egy ilyen titkokkal teli desszertet... Készítsétek el, jó étvágyat hozzá, főételnek ajánlom hozzá a Bárányt mentaszósszal.

hozzávalók / 4 adag

A pudinghoz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pudding: Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport. Adjuk hozzá a tojást, a vanília kivonatot, a tejet, a vajat, az almát, a diót és a mazsolát. Jól keverjük össze.
  2. Osszuk fel 9 részre és öntsük formákba, fedjük be sütőpapírral és gőzöljük háromnegyed órán keresztül. (Állítsuk vízbe őket.) Vagy ha nincs formánk, tegyük egy kisebb tepsibe, majd miután megsült, egy 8 cm átmérőjű kör alakú fánkszaggatóval szaggassuk ki a puddingot. (Én az utóbbi módon jártam el.)
  3. Mártás: Forraljuk fel a cukrot és a vizet, míg sziruppá nem válik, öntsük bele a felvert tojássárgáját és gyors kavarással a citrom kivonatot, vagy citromlevet. Tegyük félre hűlni, alkalmanként keverjük meg. Csak tálalás előtt keverjük össze a tejszínhabbal.
  4. Öntsük rá a puddingra, díszítsük néhány szőlőszemmel vagy mazsolával.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 945
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági988

Mióta szakács: 2011.12.20.
6 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás-diós puding, waldorf puding öntettel, pudding

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1309
cukor 0.5 bögre
finomliszt 2 bögre
sütőpor 2 tk
vaj 3 ek
0.5 tk
alma 2 nagy db
tojás 2 db
tej 2.5 dl
dió 2 marék
mazsola 2 dkg
cukor 1 bögre
víz 1.25 dl
tojássárgája 2 db
habtejszín 5 dl
citrom aroma 5 ml