Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Walesi almás süti vaniliasodóval

Walesi almás süti vaniliasodóval
Walesi almás süti vaniliasodóval
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámnál találtam ezt a receptet, és nagyon megtetszett. A süteményhez nagyon jól megy a sodó, mivel az nem olyan édes, és így ellensúlyozza az édes ízt.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A sodóhoz

ajánlat

Mindenkinek, aki édsszájú. Mivel a süti nagyon finom és édes.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, beletesszük egy tálba, és 2 evőkanál cukorral megszórjuk. Ha az almánk annyira nem édes, akkor egy kicsivel több cukrot is tehetünk bele.
  2. Egy másik tálban a vajat összedörzsöljük a liszttel és a cukorral. Ebbe tesszük a cukros almákat, és összekeverjük.
  3. Hőálló tálat kivajazunk, és beletesszük a keveréket. Előmelegített sütőben 30 percet sütjük 180 fokon.
  4. A vaniliasodót kicsit sűrübbre kell főzni.
  5. A süteményt sodóval és egy csipetnyi fahéjjal tálaljuk.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 27 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 625
elküldve: 24
receptkönyvben: 286
elkészítve: 9/16
Facebookon megjelent: -

szakács

esztike20

Mióta szakács: 2012.09.15.
7 recept

receptjellemzők

konyha: angol
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás-vaníliás sütemény, almás édesség vaníliasodóval

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Receptgyüjtő
Receptgyüjtő Sat, 2013-01-19 16:03

Bocs de a sodó elkészítését is leírhattad vona a "gyengébbek" kedvéért:) Amúgy jó a recept fincsi a süti!

kibord
kibord Thu, 2013-01-10 12:26

Megcsináltam, nagyon-nagyon finom.
Ízre olyan, mint az klasszikus almáspite, de lényegesen gyorsabb elkészíteni, mivel nem kell gyúrni és nyújtani a tésztát, illetve nem kell almát reszelni (amit én utálok.) A vaníliasodóval pedig isteni.

Köszi a receptet!

405
alma 4 db
cukor 2 ek
vaj 10 dkg
finomliszt 20 dkg
cukor 15 dkg
vaj 1 ek
tojás 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
tej 5 dl