Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Wallenberg steak Skånen burgonyával

Wallenberg steak Skånen burgonyával
Wallenberg steak Skånen burgonyával
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Master Chef Sumi nevű amatőr főzőműsorból loptam ezt a receptet, ahol az egyik zsűritag kedvenc ételét kellett elkészíteni a versenyzőknek.

hozzávalók / 4 adag

A sülthöz

A burgonyához

ajánlat

A hús akkor a legjobb, hogyha a belseje szaftos, a külseje pedig szép barnára sült.

A burgonyához adhatunk egy kevés zsenge zöldborsót.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A Wallenberg steak-hez az összes hozzávalót összekeverjük úgy, hogy egy puha állagú, formálható masszát kapjunk. Fél órát pihentetjük.
  2. Az apróra vágott salottahagymát elkezdjük vajon dinsztelni, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott burgonyát.
  3. Húsleves hozzáadásával fedő alatt félpuhára pároljuk.
  4. Ezután a tejszín és a fűszerek következnek, addig főzzük, amikor már a krumpli eléggé megpuhult (de nem esik szét), és a leve kezd besűrűsödni. Friss petrezselyemmel hintjük meg a tetejét.
  5. A darált húsos masszából tenyérnyi nagyságú gombócokat formázunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
  6. Kevés vajon mindkét oldalát 5 perc alatt kisütjük, majd a burgonyával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 244
elküldve: 0
receptkönyvben: 116
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borjúfasírt, tejszínes petrezselymes krumpli borjúsülttel, húspogácsa borjúból

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

angelikt
angelikt Mon, 2013-03-04 13:01

Soha nem jutott volna eszembe a krumplit így elkészíteni, nagyon jónak hangzik. Plusz Finnországban fellelhető alapanyagok :)

767
borjúhús 80 dkg
salottahagyma 2 db
tojás 1 db
főzőtejszín 2 dl
vaj 5 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
0 ízlés szerint
burgonya 1 kg
salottahagyma 2 db
főzőtejszín 2 dl
alaplé 2 dl
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
dijoni mustár 1 ek
petrezselyem 1 csokor
vaj 1 ek