Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Wellington lazac

Wellington lazac
Wellington lazac
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár elsőre komplikált ételnek gondolnánk, valójában roppant egyszerű Wellington lazacot készíteni. Ráadásul nagyszerű ünnepi fogás is lehet belőle, a karácsonyi asztal dísze, ami olyan finom, hogy senki nem fogja megsejteni, mennyire könnyen összedobható. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lazacfiléket sózzuk-borsozzuk, és félretesszük egy negyed órára.
  2. Vajat hevítünk egy serpenyőben, és megfuttatjuk rajta az újhagymát és a reszelt fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótot, és összefonnyasztjuk.
  3. Hozzákeverjük a krémsajtot és a mascarponét, majd jöhet a fűszerezés: sózzuk, borsozzuk, és ráreszelünk tetemes mennyiségű szerecsendiót. Az egészet összekeverjük, és lehúzzuk a tűzről.
  4. A leveles tésztát félbevágjuk, a lazacszeleteket a tészta közepére helyezzük, és vastagon megpakoljuk a spenótos krémmel. Jöhet a hal "becsomagolása": vízszintesen két oldalról beborítjuk a hal tetejét tésztával, majd a két oldalsó szélén levágjuk a felesleges tésztát úgy, hogy csak 1,5-2 centis sáv maradjon. Ezt lelapogatjuk egy kicsit, és a batyu oldalára hajtjuk.
  5. A tésztabundás halakat a hajtogatott oldalukkal lefelé helyezzük, és 10 percre hűtőbe helyezzük. Ez azért hasznos, mert kicsit visszadermed a vaj, és így könnyebb utána bevagdosni a tésztát a hal tetején. A maradék tésztanyesedékekkel díszíthetjük is az ételt.
  6. A batyuk bevagdalt tetejét bekenjük a tojással, majd 200°C-os sütőben nagyjából 25 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 962
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
947 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tésztában sült hal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1117
lazac 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
újhagyma 3 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
szerecsendió 0 ízlés szerint
spenót 75 g
krémsajt 10 dkg
mascarpone 10 dkg
leveles tészta 1 csomag
tojás 1 db