Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Wellington sertésszűz Sylvia Gasztro Angyaltól

Wellington sertésszűz Sylvia Gasztro Angyaltól
Wellington sertésszűz Sylvia Gasztro Angyaltól
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti változat bélszínből készül, de sertésszűzből, hátszínből vagy akár pulykamellből is isteni finom, és nem utolsó sorban olcsóbb! A Wellington elnevezés tésztaköpenyben, gombapéppel sült mennyei pecsenyét jelent, amely ékessége lehet bármilyen ünnepi asztalnak. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst előkészítjük, lehártyázzuk, és a felesleges inaktól megtisztítjuk. Ha szükséges, akkor a két végét levágjuk, hogy egyenletesen vastag legyen a hús.
  2. Egy serpenyőben olajat forrósítunk. A húst sózzuk, borsozzuk, majd 4-5 perc alatt kérget sütünk rá. Forgatásához ne villát, hanem csipeszt használjunk, ne szúrjuk meg a húst. Pár perc múlva kenjük be mustárral, és tegyük félre.
  3. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a szintén aprított gombát, a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd addig sütjük, míg a levét teljesen el nem fövi. Ezután botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet.
  4. Egy folpack fóliára párhuzamosan, kis átfedéssel kiterítjük a vékony sonkaszeleteket, eloszlatjuk rajta a kihűlt gombát, és ráhelyezzük a mustárral megkent húst. Összetekerjük a fóliával, mint egy szaloncukrot, és hűtőbe tesszük körülbelül 30 percre.
  5. A leveles tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk, szintén folpackra rakjuk ugyanúgy, mint a húsnál. Akkora legyen, hogy a hús kényelmesen beleférjen. A hűtőből kivett sertésszüzet, fólia nélkül a tésztára helyezzük. A tésztát szorosan feltekerjük a folpack segítségével. Ha körbeért, a felesleget levágjuk, a széleit behajtjuk, és a fóliával jó szorosan (szintén a szaloncukrot utánozva) feltekerjük. Szép, henger alakú legyen! Szintén minimum 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
  6. A hűtőből kivéve kicsomagoljuk, majd a tojássárgájával bekenjük. Egy kés hátával tetszőleges mintát húzhatunk a tészta tetejére, és a maradék tésztából akár díszítést is készíthetünk, amiket tojássárgájával rögzítünk. Egy kicsit megsózzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. Legalább 15 percig pihentetjük, majd éles késsel körülbelül 1 centiméter széles szeletekre vágjuk. Nálam steak burgonya és párolt zöldbab készült mellé köretnek, valamint egy isteni, mondhatnám úgy is, hogy a kedvenc mártásom, a zöldbors-mártás.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 689
elküldve: 3
receptkönyvben: 44
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: nehéz
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Wellington sertésszűz steak burgonyával és párolt zöldbabbal Sylvia Gasztro Angyaltól

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

758
sertésszűz 80 dkg
csiperkegomba 50 dkg
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
mustár 10 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
leveles tészta 1 csomag
feketeerdő sonka 20 dkg
tojássárgája 1 db