Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Wellingtonszűzérme-gombócok

Wellingtonszűzérme-gombócok
Wellingtonszűzérme-gombócok
85 perc / előkészület: 60 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami különlegeset akartam feltálalni a barátaimnak, kutakodtam a neten, és erre a kiporciózott Wellington bélszín receptre találtam. Mivel a bélszín ára nem az én pénztárcámhoz van szabva, szűzérmével helyettesítettem.

A receptet a tiphero.com oldalán találtam.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szűzérmét 12 egyenlő szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, a tenyerünkkel mindegyiket kicsit kilapítjuk, majd forró serpenyőben kis zsiradékon minden szelet minden oldalát megkapatjuk. Figyeljünk arra, hogy ne kezdjen átsülni a hús, csak kérget kapjon: így nem fog kiszáradni.
  2. Tegyük a kisütött húst hűtőbe vagy akár mélyhűtőbe, hogy alaposan lehűljön, és ne olvadjon szét tőle majd a tésztánk.
  3. Vágjuk a gombát, hagymát és fokhagymát nagyon apróra, és pároljuk ugyanabban a serpenyőben, amiben a húst sütöttük. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis zsiradékot. Sózzuk, borsozzuk. Amikor már kicsit megfonnyadt, adjuk hozzá a kakukkfüvet és a bort, majd addig pároljuk, míg el nem fő a leve. Ha elkészült, ezt is hűtsük le alaposan.
  4. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A leveles tésztákat vágjuk három felé. Minden rész közepére halmozzunk a gombából, a húsdarabokat kenjük be alul-felül a mustárral (ízlés szerint, de legalább egy teáskanálnyit minden szeletre), helyezzük a gombára, és a tetejére is helyezzünk a gombából.
  5. Formázzuk meg a gombócokat. Ezt legkönnyebben úgy tehetjük, hogy miután nagyjából összezártuk, helyezzük egy darab frissen tartó fóliára, amin keresztül tökéletes gombócokká nyomkodhatjuk őket. Amelyik elkészült, azt tegyük a hűtőbe (vagy akár a mélyhűtőbe), hogy a tészta visszanyerje a tartását.
  6. Mielőtt a sütőbe rakjuk, kenjük meg az összes gombócot tojással, hogy jó barnára süljön. Süssük 25-30 percig. Ha van húshőmérőnk, ellenőrizzük le, hogy minden húsdarabunk legalább 60-65 fokos, mielőtt kivesszük a sütőből. Párolt zöldségekkel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 692
elküldve: 2
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Efido

Mióta szakács: 2015.01.01.
9 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

mini Wellington szűz

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

986
olívaolaj 2 ek
sertésszűz 1 kg
leveles tészta 4 csomag
csiperkegomba 1 kg
vöröshagyma 5 közepes db
fokhagyma 6 gerezd
kakukkfű 3 teáskanál
félszáraz fehérbor 1.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
dijoni mustár 12 teáskanál
tojás 1 db