Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Welsh rabbit

Welsh rabbit
Welsh rabbit
18 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha a sajtos kenyerek/melegszendvicsek között van verseny, akkor ez a brit darab magasan ver mindent és mindenkit. Iszonyú tömör kalóriabomba, hideg napokon jó belga vagy angol sör mellé tökéletes!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Van, ahol a kenyerekre tesznek egy szelet sonkát, vagy még egy posírozott vagy tükörtojást a tetejére. Én csak egy vinegrette-es zöldsalátát csináltam mellé. A sört ne hagyjuk ki mellőle! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtot lereszeljük.
  2. A kenyereket hajszálvékonyan megvajazzuk, és egy serpenyőben mindkét oldalukat aranyszínűre pirítjuk, majd félretesszük.
  3. A vajat, a mustárt és a sört lábosba tesszük, és kis lángon összeolvasztjuk. Ha kész, hozzáadjuk a sajtot, és folyamatosan kevergetve megolvasztjuk. Nem szabad felforralni, szép homogénnek kell lennie. Nem baj, ha sűrű, ne adjunk hozzá több sört (de kevergetés közben nyugodtan kortyolgassuk).
  4. Ha megolvasztottuk, húzzuk le a tűzről. A két tojássárgát villával kicsit keverjük el, majd csurgassuk bele a sajtszószba (ha egybe zuttyantjuk bele, esetleg megfő...), majd jól keverjük el.
  5. A kenyereket tegyük egy alacsony falú kerámiatepsibe (én két darab 8x15-ös tálkát használtam), öntsük rá a sajtszószt, hagyjuk állni 1-2 percig, majd toljuk forró sütőbe, és 3-5 percig grillezzük a tetejét.
  6. Azonnal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 250°C
  • tepsi mérete: 2 darab 8x16 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 749
elküldve: 2
receptkönyvben: 346
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: sörös receptek
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos melegszendvics, angol szendvics chedarral

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aszfaltvirág
aszfaltvirág Thu, 2017-05-18 11:50

Imádom amikor a magyarok hülyét csinálnak magukból mert nem vesznek maguknak annyi fáradságot, hogy utána nézzenek egy más ország receptje nevének. És még annyi fáradságot sem vesz magának, hogy utólag kijavítsa.
Ennek a receptnek az eredeti neve Welsh RAREBIT, vagy is welszi pirítos, nem Welsh RABBIT, ami welszi nyulat jelent.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2017-05-18 14:44

Kedves Asztfaltvirág,

A fenti ételt hívják welsh rarebitnek, és welsh rabbitnek is. A vicces, nyulas verzió az eredeti egyébként, kb. 300 évvel ezelőttről származik, azóta kicsit változott az angol nyelv is. Kb. olyan, mint a zsemle és a zsömle - ki így mondja, ki úgy. Én ezen a néven kóstoltam először, nekem így marad - azért nem javítottam ki már az előző ilyen jellegű kommentnél sem.
További szép napot,
Üdvözlettel,
Nóra

katushejj
katushejj / katushejj Wed, 2016-02-03 19:19

Hiába ragaszkodtam a recepthez, és vettem a piacon cheddar sajtot, mikor beletettem a lereszelt darabjait, újra összeállt egy tömbbé. Nagyon igyekeztem szétcsapkodni, bevetettem a habverőt is, de hagyott kívánni valót maga után. Ízre nagyon finom lett. Milyen sajtot érdemes használni legközelebb? Vagy mit lehet ilyenkor tenni? A keményítős trükk (hogy szórok bele egy picit) tényleg segít? A worcestershire-szószt mikor teszed bele? Az kimaradt a receptből. Köszi, Kata

683
cheddar sajt 18 dkg
kenyér 2 szelet
sör 50 ml
tojássárgája 2 db
worcestershire-szósz 1 teáskanál
vaj 3 dkg
mustár 1 teáskanál