Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Whiskey-s tejszínes marharagu

Whiskey-s tejszínes marharagu
Whiskey-s tejszínes marharagu
120 perc / előkészület: 20 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hogy ne csak mindig borral főzzünk... :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, majd kisebb kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
  2. Az olajat nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, a húst körbesütjük benne, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát. Ráöntünk kevés vizet, majd visszatesszük bele a húst. Sózzuk, borsozzuk, és letakarva, közepes lángon párolni kezdjük.
  3. Amikor elfogy a lé a húsról, kevés vízzel pótoljuk. Ha a hús már majdnem puha (kb. 70 perc), belekeverjük a mustárt és a whiskey-t. Tovább pároljuk.
  4. Közben a gombát megmossuk, és cikkekre vágjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, nagyobb kockákra vágjuk. A már egészen puha húshoz hozzáadjuk a gombát, meg a paprikát, és további 10 perc főzés után ráöntjük a tejszínt is.
  5. Megszórjuk a petrezselyemmel, és kíméletesen, gyakran megkeverve még 5 percig főzzük, majd tálaljuk. Köretként főtt tésztát kínálunk hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 623
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsirai Éva

Mióta szakács: 2010.03.05.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tésztás marharagu whiskey-vel, gombás-tejszínes marharagu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

559
marhacomb 60 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
olívaolaj 0.5 dl
mustár 1 tk
whiskey 1 dl
csiperkegomba 20 dkg
piros kaliforniai paprika 1 db
habtejszín 2 dl
petrezselyem 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint