Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Whisky-s nutellás-csokoládés süti

Whisky-s nutellás-csokoládés süti
Whisky-s nutellás-csokoládés süti
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudtam, mit találjak ki a családnak, így hát leültem, és gondolkodtam mi az, ami van itthon, végül ez a recept sült ki belőle. :) 

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Túrókrém

Csokoládékrém

Whisky-s tejszínhab

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk felváltva a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Végül óvatosan belekeverjük a tojások fehérjéből felvert kemény habot is.
  2. 180-200 fokos előmelegített sütőbe tesszük a sütőpapírral kibélelt tepsit, és 20-30 perc alatt szép barnára sütjük.
  3. Hagyjuk hűlni, amikor már langyos, megkenjük a piskóta tetejét vízben elkevert kakaóporral. Pár kanál vízből és holland kakaóporból állítjuk össze, és azzal locsoljuk meg a piskótát.

Túrókrém

  1. A túrót összetörjük, majd a cukorral összekeverjük, végül a felvert tejszínt is beleforgatjuk.

Csokoládé krém

  1. A 7 dl tejet a 20 dkg cukorral felforraljuk, majd belekeverjük a 3 dl tejben elkevert pudingport és a tojásokat. Addig főzzük, amíg jó kemény nem lesz a krém.
  2. A tűzről levéve belekeverjük a 20 dkg étcsokoládét, a nutellát és a whisky-t is, majd hagyjuk kihűlni.

Whisky-s tejszínhab

  1. A tejszínt a whisky-vel, nutellával és a zselatinfixszel együtt elkeverjük, majd szépen lassan felverjük a tejszínt, amíg kemény habbá nem áll össze.
  2. Végül az összeállítás: a piskótát megkenjük a túróval, annak a tetejére jön a csokoládékrém és végül a whisky-s tejszínhab. Én a tetejét még kakaóporral díszítettem :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 32×40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 490
elküldve: 0
receptkönyvben: 85
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Netta89

Mióta szakács: 2012.07.25.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokis süti, nutellás csokikocka, habos csokikocka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1120
tojás 8 db
finomliszt 8 púpozott ek
cukor 8 csapott ek
tej 1.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
tehéntúró 50 dkg
növényi habtejszín 2 dl
cukor 20 dkg
tej 1 l
cukor 20 dkg
vaníliás pudingpor 2 csomag
étcsokoládé 20 dkg
whiskey 5 ek
tojás 3 db
nutella 5 ek
növényi habtejszín 4 dl
whiskey 5 ek
zselatinfix 1 csomag
nutella 2 ek