Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Whiskys-kólás pác oldalashoz

Whiskys-kólás pác oldalashoz
Whiskys-kólás pác oldalashoz
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a pácolt húsokat, ezt most először próbáltuk, fantasztikus volt, nyári grillezésekre is jó ötlet.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én több, mint egy kilós oldalast pácoltam be vele, nagyon puha, omlós lett a hús. Alufólia alatt sütöttem a húst, kb. 200 fokon, majd az utolsó negyed órában fólia nélkül sütöttem.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábosban hevítsük fel az olajat, és karamellizáljuk benne a cukrot.
  2. Öntsük bele a kólát, és gyorsan keverjük meg. A karamell kemény darabokká állhat össze, de hő hatására hamar felolvad.
  3. Forraljuk fel, majd öntsük bele a whiskyt, a szójaszószt és az ecetet is.
  4. Húzzuk le a tűzről, és még forrón keverjük el benne a vajat.
  5. Öntsük a pácot a húsra, és pár órát álljon benne. Ha grillezünk, akkor kenegessük a húst a páccal.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 109
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

esztersilver

Mióta szakács: 2011.02.27.
68 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: szósz
kalória: átlagos
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pác, különleges pác, kólás pác húshoz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

374
napraforgó olaj 1 dl
barna cukor 100 g
kóla 330 ml
whiskey 1 dl
szójaszósz 1 ek
ecet 1 ek
vaj 100 g