Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Whoppie pie

Whoppie pie
Whoppie pie
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (38)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Beleszerettem ezekbe a kis korongokba, amikor megláttam őket :D:D:D Rögtön neki is láttam az elkészítésükhöz, és nem bántam meg :D Nagyon finomak. A tészta habkönnyű, a krém üdítő! Készítsétek csak el nyugodtan! :) Recept származási helye: GasztroTipp oldala.

hozzávalók / 4 adag

A kakaós süteménylapokhoz

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt és előkészítünk néhány tepsit, melyeket sütőpapírral bélelünk ki.
  2. A vajat megolvasztjuk és elkeverjük a cukorral, tojással, joghurttal.
  3. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat (lisztet, kakaóport, szódabikarbónát), és alaposan összekeverjük.
  4. A masszát habzsákba, vagy egy zacskóba töltjük, aminek a sarkán lyukat vágunk, és kb 4-5 cm átmérőjű köröket nyomunk a sütőpapírra (legjobb, ha belülről kifelé haladva csigákat képezünk). 10-12 percig sütjük.
  5. A krém hozzávalóit alaposan elkeverjük, majd ha a sütilapok teljesen kihűltek, elkészítjük a szendvicseket.
  6. Úgy lesznek majd egyformák a tésztalapok, hogy a sütőpapírra rárajzoljuk a köröket, 5 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval készítjük. Ne legyen túl közel egymáshoz, mert megnőnek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 524
elküldve: 37
receptkönyvben: 1 330
elkészítve: 41/65
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémsajtos keksz, habos keksz, krémes töltelékű keksz

Hozzászólások (38)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsuh
zsuzsuh Tue, 2015-03-24 14:08

Koszonom a receptet, szuper lett. Isteni finom, biztos meg egy jo parszor el fogom kesziteni.

perla98
Perla / perla98 Tue, 2015-02-24 22:37

Kedves Rita!

Elkészítettem ezeket a mutatós kis sütiket és nagyon finomak lettek! :)Bár az enyéim nem lettek ilyen szép egyformák, ugyanis-nyomózsák ( és kézügyesség) hiányában-két kiskanál segítségével formáztam meg a korongokat (és a kevésbé korongokat...).De az íze az mennyei!
Én a tésztájába reszeltem a citromhéjat, és egy kis vanília aromát is csempésztem bele.A krémet 25 dkg mascarponéból,3 ek porcukorból és egy vanília rúd kikapart magjaiból állítottam össze.
A család körében is nyerő volt.
Köszönjük a receptet! :)

zsuzsi76
zsuzsi76 Tue, 2013-05-21 16:18

A citromos annyira nem a kedvencem, hogyan lehetne még a krémet variálni?

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2013-05-21 19:37

Citrom helyett tegyél bele valamilyen pépesített gyümölcsöt, akár lekvárt. Vagy narancsot, vaníliát.

zsuzsi76
zsuzsi76 Tue, 2013-05-21 15:34

Tudnátok még ötleteket adni a krém variációkhoz? Köszi

yvette444
Nyuszikutya / yvette444 Sun, 2013-03-31 08:51

Kedves Rita!

Gratulálok a csodás fotóért!
Tegnap elkészítettem, nagyon finom!Örülök, hogy rátaláltam erre a különleges receptre, mert variálható különböző ízekben és nagyon könnyű elkészíteni!
Köszönet érte!
Szép napot!
Yvette

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sun, 2013-03-31 19:13

Szia Yvette!
Örülök, hogy teszik és ízlik a süti! :)
Köszi szépen a visszajelzést!
További kellemes ünnepeket!
Rita

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2013-03-11 13:00

Kedves Rita!
Csodásak ezek a kis sütikék, szívesen megkóstolnám! Nagyon tetszik, ezért el is fogom készíteni. Jó ötlet, hogy a krémeket lehet variálni, így mindig más-más zamatú sütiket kapunk.
Szép tavaszi napot kívánok!
Edit

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2013-03-12 20:12

Szia Edit!

Igen, ahogy mondod, csodásak! És nagyon finomak is!!! Készítsd el őket, nem fogod megbánni!:)
Üdv: Rita

Angie
Angie / Angie Fri, 2012-12-21 12:07

Szia! Szerinted mennyi ideig áll el? Mennyire hajlamos kiszáradni vagy "elázni" a tészta? Gondolkozom rajta karácsonyi nasinak, de érdekelne hogy megcsinálhatom-e hétvégén előre...

Rita1971
TraRita / Rita1971 Fri, 2012-12-21 22:18

Semmiképp nem szárad ki a tészta, olyan piskótás állagú. Nálunk gyorsan elfogyott, nem tudom igazából, hogy meddig áll el. de vasárnap megsütheted! :)

Edit-András
Edit-András Wed, 2012-12-19 20:59

Kedves TraRita!Szeretném megkérdezni Öntől,hogy milyen krémsajtot kell beletenni a krémbe?Válaszát előre is köszönöm.Edit

Edit-András
Edit-András Thu, 2012-12-20 16:14

Kedves TraRira!A krémsajtot úgy értettem,hogy például a camping tömlős sajt jó e bele?Mert én kimondott krémsajtot nem tudtam vásárolni.Válaszát köszönöm,Edit

Mischka1114
Mischka1114 Fri, 2012-12-21 00:07

De ugye a mascarpone is jó bele? Én annak értelmeztem és már megvettem :O

Mischka1114
Mischka1114 Tue, 2012-12-18 23:13

Szia! Megkérdezhetem azt, hogy ebből a mennyiségből kb. hány darab süti lesz?

Rita1971
TraRita / Rita1971 Wed, 2012-12-19 09:58

Hú, arra már nem emlékszem :( De ez attól is függ, hogy mekkora korongokat készítesz! Nem kötelező a receptben megadott nagyságút sütni! :)

topjoker
topjoker Wed, 2012-07-18 15:02

Kedves Rita!

Nagyon,nagyon finom ez a süti, köszönöm a receptet.
szép napot kivánok neked

nejoo
nejoo Wed, 2012-07-04 13:46

Szia Rita!
Isteni ez a recepted!!! Már jó párszor elkészítettem és még sosem volt elég egy adagnyi.Duplázva csinálom annyit változtattam csak, hogy a krém nálunk csak tejszín gyümölcs keveréke. Isteni! Köszönöm a receptet! :-)

Rita1971
TraRita / Rita1971 Wed, 2012-07-04 21:50

Szia nejoo!

Örülök, hogy tetszik a recept! Én is többször készítettem már, variálva a tölteléket :) És igen, kevés egy adag nálunk is :D

Minden jót!
Rita

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-06-02 22:40

Kedves Rita!
Ez is gyönyörű, de elkalandoztam a blogodra is, hát az maga a profizmus. Gratulálok ehhez a remek recepthez is. Elkészítem. Köszönet érte. Üdv: Évi néni

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2012-06-02 07:36

Szia Rita!
Nagyon szépek a sütikék. Gyorsan mentem és máris sütöm. Köszi a sok nagyszerű receptet. Piroska

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sat, 2012-06-02 12:24

Szia Piroska!
Örülök, hogy tetszik és remélem ízleni is fog :)
Jó sütkérezést!
Rita

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2012-06-01 16:29

Kedves Rita!
Ez már több, mint gyönyörű! Egyszerűen profi vagy!!! :)
Nagyon megkóstolnám, úgyis épp édességhiányban szenvedek. :)) Hétvégén kipróbálom.
Köszi a receptet! Szép hétvégét! Fahéj

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sat, 2012-06-02 00:10

Szia Fahéj!
Igen, gyönyörű :D Nagyon finom, nem találok rá szavakat :D Ismét elkészítettem, mert hamar elfogyott és a család kérte újra :) Másodszorra annyit változtattam rajta, hogy egy könnyebb krémmel töltöttem meg. Tejszínhabot összekevertem mascarponeval és citrommal ízesítettem a felét a krémnek. A másik felét pedig friss eperrel dúsítottam, csak abba tettem egy kis zselatint, mert az eper lazított a krémen. Így is tökéletes lett :D
Remélem neked is ízleni fog :)
Jó sütést!
Szép hétvégét!
Rita

1428
vaj 113 g
cukor 210 g
tojás 1 db
joghurt 300 g
finomliszt 280 g
cukrozatlan kakaópor 46 g
szódabikarbóna 1 kk
vaj 170 g
porcukor 280 g
krémsajt 160 g
citromhéj 2 kk
citromlé 4 ek