Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Wokos egytál Kingabinga konyhájából

Wokos egytál Kingabinga konyhájából
Wokos egytál Kingabinga konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor valami olyan finom, hogy egymás után két este is el kell készítenem a párom örömére, akkor azt illik a Nosalty-n is közkinccsé tenni. :) Gyors, ízletes, szaftos finomság, aminek semmi köze a klasszikus wokban készült ételekhez.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és néhány percre a fagyasztóba tesszük, mielőtt felvágjuk. (Amikor így járok el, az illóolajok megfagynak kicsit, épp csak annyira, hogy kevésbé legyen könnyes a hagymaaprítás.)
  2. Amíg a vöröshagyma a fagyasztóban pihen, megpucoljuk a fokhagymát, és vékony szeletekre vágjuk. A kaliforniai paprikát vastagabb csíkokra szeleteljük. Ha ezzel készen vagyunk, kivesszük a vöröshagymát a hűtőből, és az egyiket finomra, a másikat vastagabb szeletekre/cikkekre vágjuk.
  3. A gombát - ha szép tiszta - csak folyó víz alatt leöblítjük (egyéb esetben pucoljuk), és a szárával együtt nagyobb darabokra, szeletekre vágjuk. Rusztikusan, ahogy sikerül tökéletes lesz, mert minél nagyobb darabok maradnak meg, annál finomabb, amikor ráharapunk. :)
  4. A wokban fél-1dl olívaolajat forrósítunk, majd rádobjuk a vöröshagymát és a kaliforniai paprikát. Pár percig nagy lángon sütve kevergetjük, majd rádobjuk a fokhagymát is. Összeforgatjuk, és amikor már érezzük a fokhagyma illatát, rádobjuk a gombát is. Összekeverjük, és hagyjuk sülni. Időnként megkeverjük, hogy mindenhol érje a forróság, mialatt elkészítjük a húst.
  5. Egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk, és rádobjuk a darált húst. Ízlés szerint sóval, borssal (csak bátran!) és őrölt köménymaggal ízesítjük, és addig keverjük, pirítjuk, amíg a húsdarálékok kis darabokban különválnak egymástól.
  6. Amíg a hús készül, szűrőkanálban forró folyóvíz alatt leöblítjük a rizst. Akkor lesz jó, amikor a lefolyó víz szinte már teljesen átlátszó.
  7. Amikor a hús elkészült, hozzákeverjük a zöldségekhez, amit továbbra is nagy lángon főzünk/pirítunk. A hús helyére kb. fél deciliter olívaolajat öntünk, és néhány perc alatt átforgatjuk benne a leöblített rizst. Ezt követően a húsos zöldségekhez adjuk, és újra megsózzuk, borsozzuk (körülbelül annyi fűszert használjunk, amennyivel egy átlagos párolt rizst ízesítenénk).
  8. Összekeverjük, felöntjük 4 bögre forró vízzel, ismét átkeverjük, majd a lángot kicsire mérsékelve fedő alatt kb. 15-20 perc alatt az egészet puhára főzzük.
  9. Amikor elkészült, az ételt átkeverjük, és ízlés szerint reszelt sajttal és/vagy chiliszósszal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 610
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

kingabinga

Mióta szakács: 2014.08.29.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldséges rizs darált hússal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

717
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
piros kaliforniai paprika 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
csiperkegomba 50 dkg
rizs 2 bögre
olívaolaj 1.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 2 teáskanál
edami sajt 15 dkg
víz 10 dl