Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

XXL pasifogó szelet

XXL pasifogó szelet
XXL pasifogó szelet
140 perc / előkészület: 60 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"A férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út. " -tartja a közmondás. Ferenc  szerint a nő szívéhez is. Szerinte "mostanában egyre több nő szereti, ha egy férfi jártas a főzésben." Jó étvágyat kívánunk hozzá!

hozzávalók / 6 adag

A gombás-sonkás rostélyoshoz

A pácoláshoz

A rántott sajthoz

A sütéshez

ajánlat

Egy igazi férfias, finom étel, ami segít eljutni vagy legalábbis közel jutni a szeretett férfi szívéhez.
-Mártika-

Szólj hozzá!

elkészítés

Gombás-sonkás rostélyos elkészítése:


  1. A marhahátszínből levágott rostélyos szeleteket előző nap étolajban elkevert mustármaggal és fokhagymával, törött fehérborssal készült pácban pácoljuk.
  2. A páclét egy nagyobb méretű nylonzacskóba öntjük, majd a hússzeleteket egyesével beletesszük. A zacskó száját összekötjük, és a zacskót mozgatva a páclében a húst mozgatjuk (nem rázzuk!). Amikor már minden hússzeletünket befedte a pác, egy nagyobb tálban egy éjszakára hűvös helyre -kb. 5 fok- helyezzük,
  3. Készítés előtt a rostélyos szeleteket lecsepegtetjük a páctól, majd szép szeleteket fólia alatt vágódeszkán kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés forró zsírban elősütjük.
  4. Ezután az elősütött szeleteket egy nagyobb  lábasba rakjuk.
  5. A sütésből visszamaradt zsírban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, kevés fehérborral elkevert vízzel felengedjük, sóval, törött borssal ízesítjük, felforraljuk, majd a húsra öntjük.
  6. Fedővel letakarva, takaréklángon pároljuk.
  7. Közben a sonkaszeleteket felkockázzuk.
  8. A megtisztított és jól megmosott gombát vékonyan felszeleteljük.
  9. A sonkakockákat és a felszeletelt gombát a már majdnem puha rostélyosokra szórjuk. Fedő alatt tovább pároljuk, addig, ameddig a hús, a gomba, a sonka megpuhulnak.
  10. Tálalásig melegen tartjuk.

Rántott sajtok elkészítése:

  1. A sajtot 8 mm vastag szeletekre vágjuk.
  2. Lisztben forgatjuk, megnyomkodjuk, majd sózott, enyhén felvert tojásban megforgatjuk, végül zsemlemorzsában is megforgatjuk.
  3. A bepanírozott szeleteket újra tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. (Duplán panírozzuk.)
  4. A panírozás után a sajtot a hűtőbe tesszük egy 30 percre, így a sajt lehűl, és sütés közben nem folyik ki.
  5. Sütéskor forró étolajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük. (Nem szúrjuk meg a villával, mert a sajt kifolyik!)
  6.  Papírszalvétára szedve leitatjuk a fölösleges zsiradékot.

Tálalás:

  1. Tálaláskor a rántott sajtszeletekre helyezzük a gombás-sonkás rostélyost, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Vegyes körettel, párolt zöldséggel kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 59 704
elküldve: 4
receptkönyvben: 735
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

gombás-sonkás rostélyos és rántott sajt-tál

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dida
Ildi / dida Fri, 2013-03-29 16:01

Kedves Mártika és Feri!

Elkészítettem! Annyira finom, hogy nincs is rá szó...

Köszönöm Nektek! :)

Gothdarky
Gothdarky Thu, 2011-03-10 23:56

Neee...így este éhesen, szakdolgozatírás közepette benéztem a No Saltyra, és ezt láttam meg...
Bár nem is baj, nagyétkű párom értékelni fogja, ha el is készítem...:P
Köszönöm az ötletet!

Typer
Typer Mon, 2010-11-15 09:47

Szia!
Megcsináltam én is,és a páromra úgy kellett rászólni,hogy nem lesz sok.
Köszönöm a receptet.
Ilyen receptet amit a fiúk szeretnek rakj föl többet.
Szia

loncsi
loncsi Thu, 2010-04-15 20:19

Kedves Mártika és Feri!
Éhes lettem, nagyon jól néz ki!
Szeretettel
loncsi

taksi
Mártika és Feri / taksi Thu, 2010-04-15 20:22

Kedves Loncsi!

Este vigyázat a kalóriákkal!
Holnap péntek, szombatra
javasoljuk az elkészítést!
Üdvözlettel, Mártika és Feri

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-04-15 17:09

Üdv!

Ez egy isteni recept! A párom imádja a rántott sajtot, imádja a gombás husikat és a sült krumplit! Mintha neki találták volna ki! Így ma el is készítem, igazából most párolódik már a husi! 1-2 módosítást sajnos be kellett vetnem a hiányosságok miatt, de remélem, így is tökéletes lesz! Nagyon köszönjük a receptet és gratula érte a kitalálójának!

taksi
Mártika és Feri / taksi Thu, 2010-04-15 20:20

Kedves Tewe!

Sok sikert az elkészítéshez!
Sok boldogságot a nehéz hétköznapokhoz!
Üdvözlettel:
Mártika és Feri

1921
marha hátszín 80 dkg
finomliszt 10 dkg
mangalica zsír 10 dkg
vöröshagyma 10 dkg
fehérbor 2 dl
csiperkegomba 20 dkg
sonka 10 dkg
petrezselyem 1 szál
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl
fehér bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
mustármag 0 ízlés szerint
trappista sajt 30 dkg
tojás 2 db
finomliszt 20 csapott ek
zsemlemorzsa 25 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 dl