Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Yin-Yang torta Éva házias konyhájából

Yin-Yang torta Éva házias konyhájából
Yin-Yang torta Éva házias konyhájából
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anno a férjem születésnapjára készült ez a torta, de mivel egy férfi tortát akartam, nem gondolkodtam virágdíszítésen, vagy hasonló megoldásokban. Nézegettem a neten, és megláttam a ying-yang formát, amit aztán újragondoltam. Így született meg ez az ötlet.

hozzávalók / 10 adag

piskótatészta

krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feldarabolunk 115 g csokit, közben felmelegítünk 300 ml tejszínt, és beletesszük a csokidarabokat, és addig kevergetjük, amíg teljesen szét nem olvadnak. Hagyjuk kihűlni, majd lefóliázzuk, és egy éjszakára a hűtőben lehűtjük.
  2. Tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a cukorral, vaníliás cukorral, kemény habbá fölverjük. Hozzáadjuk a sárgáját, amivel jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzákeverjük. Egy sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es tortaformába öntjük, és előre fölmelegített sütőben 200 fokon megsütjük.
  3. Ha kihűlt a piskóta, két lapra fölvágjuk. Elkezdjük a csokoládés tejszínt 1 habfixáló hozzáadásával felverni, mint a tejszínhabot.
  4. A piskótalap alsó felét vékonyan megkenjük a csokoládékrémmel, és egyenletesen ráhalmozzuk a már előre lecsöpögtetett meggyet. A maradék csokoládékrémmel befedjük. Ráhelyezzük a piskótalap másik felét.
  5. A maradék tejszínt is fölhabosítjuk a habfixálókkal és a cukrokkal, és körbevonjuk vele a tésztát.
  6. Díszítés lehet úgy is, mint ahogy a fotón látszik. Uborkagyalun lereszeljük a csokit, így alkotjuk meg a csokiforgácsot. A fölhabosított tejszínt habzsákba tesszük, és mintát alkotunk vele. Cukorgyönggyel még díszítettem. Vagy ízlésünknek megfelelően díszítjük.
  7. Jó étvágyat
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 170
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

csokikrémes torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

573
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 100 g
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 1000 ml
csokoládé 115 g
meggybefőtt 680 g
habfixáló 5 csomag
porcukor 70 g
vaníliás cukor 2 csomag