Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zab-pizza

Zab-pizza
Zab-pizza
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazából nem túl gyakran, de most velünk is megesett, hogy este úgy ránk tört a "de ennék egy kis pizzát vágy"… pláne, mert a szomszéd lakó konyhájából is érezhetően az olasz konyha szivárgott át, erősen sajtos beütéssel. Na már most, felmerülő problémák este 10 kor:

1. Kinek van kedve a konyhában szöszmötölni már ilyenkor?!
2. Egy szokványos pizzához szükséges alap-muníció sem állt rendelkezésünkre.
3. Bár a hat után nem eszek mozgalomnak nem vagyok követője, azért nem lenne rossz egy olyan pizza, ahol nem szakadnak rád a felesleges kalóriák…

Megoldás: villámgyorsan elkészíthető pizza, néhány összetevőből, relatív kalóriaszegényen. Lehetetlen?! Mi azt nem ismerjük! Pizza-kihívás elfogadva! Megemlítem, hogy nálunk azért csúszott olyan olajmentesen a dolog, mert az új kis szilikonlapos szerzeményemen sütöttem… ajánlom Neked is! Ha pedig még sincs ilyen csodaeszköz kéznél, akkor tegyél némi olajat a tésztába, hogy ne legyen olyan ragaszkodó a sütőformádhoz!

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy nagy edénybe gyűjtjük, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy valami nagyon sűrűn folyós állagot nyerjünk ki a folyamat végén.
  2. Keverjük, keverjük, amíg egynemű nem lesz minden, majd pizzaformába töltjük, és behajítjuk a sütőbe.
  3. 10-15 percig sütjük, közben nem unjuk el magunkat, hanem gyorsan összerámoljuk a szószhoz is a dolgokat.
  4. A paradicsompürét beízesítjük (fokhagyma, oreganó, bazsalikom, bors és társai…), majd kivesszük a tésztát, és rákenjünk. Megpakoljuk gombával, hagymával és amit még találsz-megkívánsz, moderált sajtszórás… és vissza a sütőbe.
  5. Kb. 20 perc után már pizza-illat erősen jelzi alkotásunk végső perceit…  sütőt elzárjuk (mi pedig türelmesen kivárjuk, míg benne picit kihűl a mestermű… ööö... vagyis türelmetlenül kiszedjük, felvágjuk, és megégetve kezünket-nyelvünket rögtön betakarítjuk a szeleteket).
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 973
elküldve: 10
receptkönyvben: 295
elkészítve: 14/17
Facebookon megjelent: -

szakács

MásTészta

Mióta szakács: 2013.04.25.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egy hirtelen jött pizza-ötlet, pizza, reform pizza, diétás pizza, zabpehely pizza

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mho Ching
Mho Ching Sun, 2018-11-18 21:36

Nem tudom fogok-e választ kapni, de nagyon tetszik a recept, viszont volna egy kérdésem: ha nincs sütőformám, mindenféleképpen olajozzam a tésztát és úgy tegyem tepsibe, vagy sütőpapíron is meg lehetne sütni? Előre is köszönöm ha kapok választ. :)

tothrita
tothrita Sat, 2013-08-24 13:20

Szia! Nincs itthon túróm, de van tejfölöm és görög joghurtom. Lehet a túró helyett használni ezeket? Köszi előre is! Rita

tothrita
tothrita Mon, 2013-08-26 15:35

Még jó, hogy van az ember lányának egy szombaton is dolgozó férje, aki hazafelé bemegy a boltba túróért :)
Amúgy meglepően jól sikerült, nekem az ilyen újdonságok sosem sikerültek eddig. 4-szer ettem belőle, mire elfogyott :) Nagyon finom volt, köszi a receptet!

MásTészta
MásTészta / MásTészta Mon, 2013-08-26 16:07

Akkor meg kell tartani! A férjet és a receptet is! ;) Örülök, hogy sikerült, sokat kell kísérletezni az újdonságokkal nekem is, de megéri! :)

584
zabpehely 100 g
zabkorpa 100 g
tojás 1 db
sovány túró 125 g
szódabikarbóna 0.5 teáskanál
víz 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 15 dkg
gomba 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
sajt 5 dkg