Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabkása 10. - zabtejjel

Zabkása 10. - zabtejjel
Zabkása 10. - zabtejjel
5 perc / főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden kásák közül is a legkedvencebb a zabkása. A szerelem a legnagyobb kínok között született, amikor hatodik hete nem ettem szilárd táplálékot a négyoldali bölcsességfog műtétem miatt. A család barátjának (aki egyébként az alternatív szakácsművészet mestere) panaszkodtam, hogy ha már pépeset kell enni, legalább tejbegrízt ehetnék (a tej és az apró dara miatt tiltólistás volt a gyógyulás alatt). Ekkor tanácsolta, hogy készítsem zabtejből és zabkorpából, a megszokott ízesítéssel a tejbegrízt, azóta kizárólag így készítem.
 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Tálalhatjuk kakaóval, vagy az egészségesebb változatával: karobporral.
A kása sűrűségét ízlés szerint változtathatjuk, több zabkorpával sűrűbb, kevés tej, vagy víz hozzáadásával hígabb állagú lesz.
Ha nagyon sűrű kását készítünk, formában kihűtve házi lekvárral tálalható, puding jellegű desszertként.
A képen látható kása zabtejjel és karobporral készült.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet lassú tűzre tesszük.
  2. Beletesszük a cukrot, sót, fahéjat és ráhintjük a zabkorpát.
  3. Kevergetve főzzük, amíg besűrűsödik.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 111
elküldve: 0
receptkönyvben: 121
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zabkása növényi tejjel, növényi tejjel és zabkorpával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Receptműves
Receptműves / Receptműves Tue, 2011-01-11 20:57

Örülök, hogy ízlett. Egyszer én is beleszaladtam olyanba, ami tele volt szár darabkákkal... Egészségedre :-) Memi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-01-11 20:46

Ma vettem másfajta zabkorpát.Ezzel már nagyon finom lett.Köszönöm a receptet!:-)

Receptműves
Receptműves / Receptműves Mon, 2011-01-10 23:58

Szia Noémi, jól péppé főzted? Ha jól megfő, akkor olyan sűrű, mint egy meghűlt puding. Ha esetleg nem volt elég ízes, tegyél bele még egy kis cukrot, fahéjat...
Memi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-01-10 22:12

Szia!Mit ronthattam el?Nekem száraz fűrészpor érzetű lett.Pedig ugyanazokkal az arányokkal csináltam mit ami a receptben van.

231
növényi tej 0.5 l
zabkorpa 6 ek
méz 2 ek
1 csipet
fahéj 1 csipet