Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabkása 5. -mézes-fahéjas almával

Zabkása 5.  -mézes-fahéjas almával
Zabkása 5.  -mézes-fahéjas almával
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha megunom reggelire a szalámi, sajt, dzsem triumvirátust, akkor ezt készítem. A zabpehely egyébként ideális reggelre: a többi gabonához hasonlítva kevés szénhidrát van benne, magas azonban fehérje, rost és ásványianyag tartalma, így sokáig energiát ad, javítja az emésztést, rendszeres fogyasztása pedig csökkenti a koleszterinszintet. Egyszóval a bajnokok reggelije!
(Az eredeti receptet a TV Paprika Magazinban találtam.)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Már fahéjas meggyel is készítettem, úgy is nagyon finom. A zabpehelynek egyébként semleges, kicsit "papíríze" van, a gyümölcsök nagyon jól kiegészítik. Általában reggelire esszük, de esti édességroham csillapítására is készítettem már.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyük fel a zabpelyhet a tejben a cukorral és a vaníliás cukorral főni.
  2. Kis lángon, gyakran kevergetve főzzük meg. (Ne hagyjuk magára, és kevergessük, mert könnyen leég. Ha megfőtt, kb. tejbegríz sűrűségű lesz.)
  3. Szeleteljük fel az almát, tegyük egy serpenyőbe.
  4. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy az almák alja nedvességben álljon.
  5. A mézzel és a fahéjjal folyamatos kevergetés mellett pároljuk meg az almát.
  6. A zabpelyhet kis tálkákba szedjük, rákanalazzuk a mézes almát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 258
elküldve: 2
receptkönyvben: 239
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Vargamóni

Mióta szakács: 2010.03.09.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
diéta: tojásmentes

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejben főtt zabkása fahéjas-mézes párolt almával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bwagner
bwagner Wed, 2011-10-19 08:32

Magcsináltam, köszi a receptet. Mondjuk cukrot nem tettem bele, meg az alma párolásához se volt idegzetem, de így is majdnem összeragadt a szám, annyira édes lett. :) Majd ha akut édességhiányom lesz, megint megcsinálom.

487
zabpehely 10 dkg
tej 5 dl
cukor 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
alma 2 kis db
fahéj 1 tk
méz 1 ek
víz 1 dl