Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabkása 9. -zabkorpából

Zabkása 9. -zabkorpából
Zabkása 9. -zabkorpából
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zabkásámat mindig aprószemű zabpehelyből készítettem, de most szerettem volna kipróbálni a zabkorpát is. Nagyon finom, igazi tejbegríz-érzést ad!

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet és vizet egy lábasban melegíteni kezdjük. Beletesszüka  sót és a steviát.
  2. Amikor már majdnem felforrt, beleöntjük a zabkorpát és sűrűre főzzük. Olyan állaga lesz, mint a tejbegríznek.Hagyjuk néhány percid pihenni és már fogyaszthatjuk is!
  3. Fahéjjal és almával vagy más gyümölccsel kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 25 378
elküldve: 5
receptkönyvben: 251
elkészítve: 13/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zabkorpa tejjel, tejes zabkorpa fahéjjal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Levendula
Levendula / Levendula Sat, 2011-06-04 11:51

Kedves Zsuzsa,
én zabpehelylisztből (kb. 350 forint /kg) csinálom: másfél dl tejbe - én vizet nem teszek hozzá - kb. 5-6 ek. zabpehelylisztet rakok, fél kk. fahéjat és egy tk. mézet. Kézi habverővel kevergetem, míg össze nem áll (meg nem fő), és ez alig pár perc.
A tetejére almát reszelek és ha szükséges, nagyon kevés mézet arra is csorgatok.
Én teljes életmódváltás miatt kezdtem el ezt enni - egy kolléganőm tanácsára, akinek a lánya Angliában él, és onnan hozta a receptet -, és nagyon kedvelem.
Az ízesítésre még egy lehetőség: amikor már majdnem megfőtt, egy banánt fél-egy cm-nyi szeletekre vágva belekarikázni és úgy befejezni a főzést.
Üdv: Levendula

Amurath
Nyulas / Amurath Sat, 2011-06-04 20:06

Kedves Levendula, épp nemrég láttam a paprika TV-n, hogy Angliában hogyan készítik ezt az ételt. Úgy, ahogy leírtad, banánnal, mézzel stb. Biztosan nagyon finom és tápláló. :-) Ki fogom próbálni.
Én már annyira leszoktam az édességről, hogy ma már a zabkását inkább csak sózom picit és bekanalazom! Előtte meg eszem egy gyümölcsöt is. :-) Szép hétvégét, Zsuzsa

Levendula
Levendula / Levendula Sun, 2011-06-05 11:02

:-)
Az édességet én is hanyagolom egy ideje.
A zabkását próbáltam sóval ... nekem az nagyon nem jött be. Így aztán marad ez a változat, amit leírtam, és néha a banános.
Neked is további szép hétvégét!

Gringabringa
Gringabringa Sun, 2011-01-23 14:44

Szerintem is teljesen olyan, mint a tejbegríz, csak sajnos ha manapság kimondod, hogy "zab", amellett, hogy "trendi", már szinte pejoratív ("biztos te is fűevő biomókus vagy"). Szüleink generációját meg főleg nem veszed rá, hogy szájukra vegyék: "zab" :) Pedig ssak hozzáállás és megszokás kérdése! A zabpehely pl diákcsemegével meg mézzel édesítve veri bármelyik cukros müzlit!

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-01-24 11:32

Kedves Gringabringa, egyetértek. Én viszont nem tudom egy nap sem kihagyni, annyira megszerettem és csupa jó élettani hatását vettem észre. Gyorsabb anyagcsere, tovább tart a belőle nyert energia. És változatossá tehető, amihez Te is adtál ötletet. Egy hátránya van, hogy viszonylag drága a zabkorpa. A zabpehely nem annyira. Én örülök, hogy felkerült az étrendembe a régen annyit fogyasztott péksütik helyére. Szép napot neked, Zsuzsa

356
zabkorpa 6 dkg
tej 2 dl
víz 1.5 dl
1 csipet
stevia 1 teáskanál
fahéj 1 tk
alma 1 db