Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabkása a sütőből

Zabkása a sütőből
Zabkása a sütőből
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahogy közeledik a félévszázados évfordulóm, kezdem megismerni magam (már épp illő, nem?). Amiért a gyerekek már felnőttek, több időm van, hogy most már a saját hibáimat vizsgálgassam. Szóval azt tapasztaltam, hogy ha nincs egy tál zab reggelire, akkor teljesen átalakulok egy morgó, kötekedő, délután mindent felfaló, csokira vadászó sárkánnyá, illetve lóvá (lásd : zab evés). Valami csak van abban, hogy a kínaiak szerint a lovak évében születtem. :o) Ezért aztán próbálom minél változatosabban elkészíteni, és az elkészítést is egyszerűsíteni, amennyire csak lehet.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tepsiben keverjük össze a tejet a vízzel. Szórjuk bele a zabpelyheket, hadd ázzanak.
  2. A datolyát vágjuk finomra, adjuk a zabhoz a kókuszreszelékkel együtt. Ízesítsük fahéjjal meg vaníliával. Alaposan keverjük össze.
  3. Forró sütőben süssük fél órát. Ismét keverjük jól össze, és tegyük vissza még egy fél órára.
  4. Tálaljuk joghurttal, meg gyümölcsökkel, de anélkül is finom.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x23x6 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 673
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
729 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zabkása, zabos kása másként

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

210
tej 6 dl
víz 6 dl
zabpehely 20 dkg
datolya 10 dkg
kókuszreszelék 5 dkg
fahéj 2 teáskanál
vanília kivonat 2 teáskanál