Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabkása-variációk

Zabkása-variációk
Zabkása-variációk
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zabpehely szuper dolog - gyors, egészséges, és garantáltan jó pár órára telít, anélkül, hogy nagyon kiütne. Még rohanós hétköznapokra is az egyik legjobb reggeli, és úgy lehet variálni, ahogy csak szeretnétek. Ez csak 3 ötlet, de a lehetőségek tárháza végtelen...

hozzávalók / 6 adag

A hagyományos zabkásához

A kókuszos-mangós zabkásához

A narancsos-répás zabkásáshoz

ajánlat

Ez a három fajta összesen elég 6 emberre - ha csak egy-egy típust készítetek, az 2 embernek lesz kiadós reggeli.

Szólj hozzá!

elkészítés

A hagyományos zabkásához

  1. A vizet felforraljuk.
  2. Ha gyöngyözik, hozzáadjuk a zabpelyhet, a sót és az egész fahéjat. Azonnal takarékra vesszük, és kis lángon kb. 5 percig főzzük. Közben hozzáadjuk a mazsolát.
  3. Ha a zabpehely már eléggé megszívta magát, elzárjuk, hozzáadjuk a tejet és a juharszirupot, majd a mandulát is. Egyet keverünk rajta, majd lefedjük, és 3-5 percig állni hagyjuk, majd azonnal fogyasztjuk.

A kókuszos-mangós zabkásához

  1. A vizet és a kókusztejet elkeverjük, majd felforraljuk.
  2. Hozzáadjuk a zabpelyhet és a kókuszreszeléket, takarékra vesszük, és kb. 5 percig főzzük, míg a zabpehely meg nem dagad és picit bugyogni nem kezd.
  3. Elzárjuk alatt a gázt, belekeverjük a juharszirupot, lefedve állni hagyjuk, míg a mangót megpucoljuk.
  4. A mangóval a tetején azonnal tálaljuk.

A narancsos-répás zabkásáshoz

  1. A narancslevet és a vizet összekeverjük.
  2. A répát belereszeljük, majd felforraljuk.
  3. Hozzáadjuk a zabpelyhet, és levesszük a lángot takarékra.
  4. Pár percig főzzük, majd ha a zab nagyjából megpuhult, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a mazsolát, és pár percig pihentetjük.
  5. Azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 59 986
elküldve: 7
receptkönyvben: 647
elkészítve: 26/26
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsös kása, kása zabpehelyből

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nananyó
Nananyó Wed, 2016-01-06 13:18

Én a zabpelyhet mindíg " nyersen" eszem, öntök rá kaukázusi kefírt, barack-, vagy más lekvárt, állni hagyom egy kicsit, és eszem. Igy nem lehetne enni? Nagyon magas a koleszterinem, bár kevés sertést, májat, szalonnát, marhát eszem, úgyhogy nem helytelen étkezés miatt magas. Állítólag a zab minden formája - pehely, liszt, korpa - használ a koleszterin csökkentésében. Van-e valakinek erre vonatkozó tapasztalata? Ha igen, örömmel venném, ha megírná. Köszönettel, és szép napot mindenkinek, Nananyó

luluanyukaja
luluanyukaja Sun, 2015-06-21 23:58

Szia. Lehet, hogy hülyeség amit kérdezek, de ez verzionkent 2 adag?
Köszönöm

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2015-06-22 06:28

Szia!
Ha megcsinálod úgy, ahogy le van írva, akkor egy fajtából 2 adag lesz ( a klasszikból, a kókuszosból meg a répásból is)
Üdv,
Nóra

luluanyukaja
luluanyukaja Mon, 2015-06-22 08:16

Köszönöm: ) ma ezt reggeliztem, csak mazsola helyett aszalt vörösáfonya lett. Nagyon jó az állaga! Köszi a receptet

Bubbernyik
Bubbernyik / Bubbernyik Sat, 2015-03-21 12:21

Szia :) Csak segíteni szeretnék: 1-2 dolgot elírtál. A második recept készítésénél tejet írsz víz helyett. A harmadik összetevőinél hiányzik a víz. Egyébként azt szeretném kérdezni, hogy az egy bögre zabkása mit jelent? 2,5 dl? Alig várom, hogy kipróbáljam. Már itt figyel a szekrényben egy csomag zabpehely hónapok óta, de nem tudtam, hogy fogjak hozzá... :) Na majd most!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sat, 2015-03-21 13:02

Szia!

Huppsz, javítottam gyorsan. :) Köszi, hogy szóltál! Igen, 1 bögre az 2,5 deci - én mindig ezzel mérem. Remélem, ízleni fog, akármelyiket választod, a zabkása szuperjó dolog. :)
Szép hétvégét!
Üdv,
Nóra

ancsagirl95
ancsagirl95 / ancsagirl95 Fri, 2015-03-20 14:54

A zabkása az alapkajám. Volt olyan időszakom, hogy minden nap azt vittem tízóraira. Mostanában ez a szám lecsökkent heti 2-3 alkalomra. Eddig mindig úgy csináltam, hogy hideg vízzel felöntöttem a zabpelyhet, és úgy főztem közepes lángon, amíg az összes vizet felitta. Így még sosem próbáltam, köszönöm a tippet! :) Majd kipróbálom. ^^

363
zabpehely 1 bögre
víz 4 dl
tej 1 dl
fahéjrúd 1 db
mazsola 0.5 marék
mandula 25 g
1 csipet
juharszirup 2 ek
zabpehely 1 bögre
víz 4 dl
kókusztej 1 dl
kókuszreszelék 3 ek
mangó 1 közepes db
juharszirup 2 ek
narancslé 2.5 dl
sárgarépa 1 közepes db
zabpehely 1 bögre
mazsola 0.25 marék
víz 0.5 dl