Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabkásás puding

Zabkásás puding
Zabkásás puding
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Napok óta fájt a fogam a szekrényben lapuló pudingra, de mindig arra gondoltam, hogy jaj, Vica, késő van már, ilyenkor ne pudingozzál, gondolj a kilókra..., úgyhogy inkább csak ettem egy fél kocka csokit titokban. :) De a péntek délutánok pontosan arra jók, hogy az ember bemenjen a konyhába, és megadja magának, ami jár (nomeg a puding-projektet sem lehetett tovább halogatni :) ). Azt már a konyha felé menet kigondoltam, hogy majd úgy töltöm bögrébe, hogy az egyharmadánál és a kétharmadánál keserűcsoki-darabokat szórok bele. Aztán, miközben melegedett a tej, bevillant, hogy lehet, hogy inkább zabkását ennék... Gondolat gondolatot követett, a langyos tej már tálban volt, a lábosban pedig főtt a zabkása...
Amikor megkóstoltam, tudtam, hogy mégsem az Erzsimamám krumplisprószája lesz a legelső receptem a nosalty-n. :)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Nem muszáj megvárni, míg kihűl. Én is a forrónpudingozós-típus vagyok... :)
Megjegyzés:
Persze egyáltalán nem is muszáj csokit tenni bele, valamint aszalt gyümölccsel is nagyon finom lehet - de akár frissel is...
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leírás alapján a pudingot előkészítjük.
  2. A csokit apró darabokra vágjuk.
  3. A zabpehelyből és a vízből alacsony hőfokon 5-10 perc alatt zabkását főzünk. Ha már túlságosan sűrűsödne, a kimért tejből adjunk hozzá bátran.
  4. Mikor jól megpuhult a zabpehely, öntsük hozzá a maradék tejet is, majd forraljuk fel.
  5. A tűzről levéve keverjük hozzá az előkészítés során a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kevert pudingport.
  6. A tűzre visszatéve főzzük addig, míg jó sűrű nem lesz.
  7. Elkezdjük poharakba tölteni. (Ha hidegen szeretnénk, akkor vízzel öblítsük ki előtte.)
  8. Tetszőlegesen rétegezzük az apróra vágott csokival.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 754
elküldve: 3
receptkönyvben: 205
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

muphrid

Mióta szakács: 2010.06.18.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 3 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Pudingos zabkása

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szpetrus
szpetrus Sat, 2011-05-14 11:46

Szia!

Nagyon finom lett, én sárgabarackot vágtam bele a csoki helyett. Viszont szerintem megtévesztő a mennyiség, ez az adag simán elég 3-4 főnek is. :)

muphrid
muphrid / muphrid Sat, 2011-05-14 14:34

Kedves szpetrus!
Örülök, hogy ízlett! :)
A mennyiséget tekintve pedig magamból indultam ki... (irul-pirul)
További jó főzőcskét!
Vica

425
zabpehely 15 dkg
víz 2 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 5 dl
cukor 3 ek
étcsokoládé 2.5 dkg