Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabkeksz - búza nélkül

Zabkeksz - búza nélkül
Zabkeksz - búza nélkül
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyen szállítható hasznos szénhidrátot szerettem volna magammal vinni a hegyekbe. Olyat, amit meg is oszthatok. :) Ez lett belőle. (Kb. 25 darab korongocska lehetett.)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az így elkészített keksz nem a puha és omlós típus, viszont remek napindító egy csésze teával vagy tejeskávéval, illetve cappuccino mellé sem utolsó. (Persze a hegyen ezeknek híján voltunk, de elfogyott a keksz önmagában is. :))

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szárazon kicsit megpirítjuk a zabpelyhet, azt követően pedig a mogyorót.
  2. A mogyorót tetszés szerint aprítjuk.
  3. Összedolgozzuk a hozzávalókat, majd hideg helyen pihentetjük legalább egy órát, de akár egész éjszakát is.
  4. Hosszú rudat formálunk a tésztánkból, korongokat vágunk, melyeket szilikonlappal bélelt tepsire fektetünk.
  5. Légkeveréses sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 703
elküldve: 2
receptkönyvben: 161
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

evaszan

Mióta szakács: 2011.01.23.
17 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

búza és tojásmentes zabkeksz, egyszerű zabpelyhes keksz, zabszelet

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Herczegnő
Herczegnő Thu, 2012-07-05 19:43

Kedves evaszan!
Párom kimondottan azokat a zabpelyhes kekszeket szereti, amelyek ténylegesen kemények maradnak, nem omlósak. Igaz említed, hogy ez a recept nem a puha fajtából való, azért egy megerősítést várnék tőled. :-) Szívesen kipróbálnám a receptedet, mert izgalmasan hangzik az összetevők miatt.
Pár hasonló receptet már kipróbáltam az oldalon, de azok csak a sütés után voltak kemények, majd egyre puhultak. másnap már megjegyezte a párom, hogy 10 pontból csak 8-at kapok a sütiért. :-)
Köszi!

evaszan
evaszan / evaszan Fri, 2012-07-06 23:22

Kedves Herczegnő!
Megerősítem, nem lesz omlós, puha még másnap sem. Legalábbis nekem nem volt az.
Szerintem tegyél egy próbát! (Remélem, nem pontozza majd le a párod, de ha mégis, akkor tiéd a max pont, és én vállalom a mínuszt! ;) )

chicaguia
chicaguia Mon, 2011-08-29 20:08

Szia Cicmic!

A Meggle-nek van joghurtos vaja, én is azt használom. Még az illatát is érezni a sütik sülése közben :) De krémekbe nem ajánlom, mert nagyon hamar megpuhul. Nem a legolcsóbb (560-600 között van 25 dkg), de minden nagyobb áruházláncban megtalálható (Interspar, Tesco, Auchan)
Sok sikert hozzá!

Mónika

Cicmic
Cicmic Fri, 2011-07-01 18:21

Joghurtos vaj? Ilyet lehet kapni boltban? Vagy Te kevered össze a joghurtot a vajjal?

evaszan
evaszan / evaszan Fri, 2011-07-01 19:08

Szia Cicmic,
A joghurtos vajat boltban vettem, szerintem bármelyik hipermarketben, de akár egy nagyobb szupermarketben is kapható. Sokkal alacsonyabb a zsírtartalma, mint a normál vajnak. (Természetesen az íze is más, lehet érezni rajta a joghurt ízét. Az is lehet, hogy aki megrögzött vajkedvelő, az nem is mondaná vajnak a joghurtos vajat. :) És ha a vaj ízére vágysz, akkor tény, hogy azt nem pótolja, de szerintem finom ez is, ilyen sütikbe pedig kifejezetten jó zsiradék gyanánt.)
Éva

Cicmic
Cicmic Fri, 2011-07-01 19:48

Nem ismertem ezt a fajta vajat, keresni fogom. Köszi szépen :-) Üdv, Cicmic

644
vaj 100 g
joghurt 125 g
citromhéj 0.5 citromból nyert
barna cukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
zabliszt 150 g
zabpehely 150 g
fahéj 1 teáskanál
gyömbér 0.5 tk
szódabikarbóna 0.5 tk
törökmogyoró 30 g