Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabkeksz feketeköménnyel

Zabkeksz feketeköménnyel
Zabkeksz feketeköménnyel
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Mindegyik tesztalanyomnak ízlett...

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Aki szereti a curry-t, mindenképp próbálja ki!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 200 Celsius fokra előmelegítjük.
  2. A zabpelyhet, sót, feketeköményt, szódabikarbónát összekeverjük.
  3. Rálocsoljuk az olívaolajat.
  4. Leöntjük a forró vízzel, és jól elkeverjük. A zabpehely összeáll majd, és felszívja az összes vizet.
  5. Dió nagyságú gombócokat formálunk belőle, és ellapítjuk. 17 darab lesz belőle.
  6. Alacsony peremű tepsin kisütjük 8-10 perc alatt. A tepsit kikenni nem kell.
  7. Frissen ropogós, de másnapra dobozban tárolva is megpuhul. Puhán is finom, csak egy kicsit rágós a zabpehely miatt.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 629
elküldve: 0
receptkönyvben: 76
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zab cracker, magos zabkeksz, gluténmentes zabkeksz, gluténmentes cracker

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dalmus88
dalmus88 / dalmus88 Sun, 2016-04-03 12:38

Nagyon szuper a recept! Én lenmaggal plusz sajttal dobtam fel és igazán isteni lett! Köszönöm! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2016-04-03 22:07

Ne is mondd, sajt! Kemény sajtról beszélünk? Mert ha már bűnözök, akkor legyen miert! Jó ötlet, én is megkóstolom majd így.
Örülök, hogy ízlett!

perzsia
perzsia Sun, 2015-09-06 09:48

Másodjára készítettem el provánszi fűszerrel. Nagyon finom! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2015-09-06 18:10

Úgy nekem is ki kell még próbálni! Köszi a tippet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2015-05-17 23:00

Örülök, hogy ízlik! Várom az ízvariációkat! Mit próbáltál?

bjudith91
bjudith91 Sun, 2015-05-17 12:19

Hmmm, nagyon finom és egyszerű :)
És jól lehet variálni, akár édes kekszként, kis steviát adva hozzá.
Örülök, hogy rátaláltam erre a receptre.
Sűrűn el fog nálam készülni :D

151
zabpehely 30 dkg
feketekömény 1 ek
1 kávéskanál
szódabikarbóna 1 késhegynyi
olívaolaj 1 ek
víz 2 dl