Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zablisztes piskótatekercs

Zablisztes piskótatekercs
Zablisztes piskótatekercs
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon féltem tőle, de kár volt, szuperül sikerült és a lényeg, hogy egészséges és iszonyú finom. :)

Másnap is nagyon puha marad!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját és a xilitet habverővel felverjük.
  3. A lisztet hozzáadjuk a xilittel elkevert tojássárga masszához, és csomómentesre keverjük.
  4. Ha simára kevertük, óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét.
  5. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát.
  6. Ha szép aranysárgára sült, vegyük ki a sütőből.
  7. Óvatosan tegyük át egy konyharuhára, így az aljáról könnyen le tudjuk húzni a papírt. Ezután kenjük meg cukormentes lekvárral. A konyharuha segítségével óvatosan tekerjük fel, a tekercset csomagoljuk vissza az aljáról lehúzott papírba, és 30 percre tegyük a hűtőbe, hogy összeálljon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 462
elküldve: 1
receptkönyvben: 137
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Hamesz

Mióta szakács: 2013.08.07.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

piskótatekercs zabliszttel, zablisztes piskótarolád, piskótatekercs zablisztes tésztából

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tinamina
Tinamina Fri, 2015-03-13 18:35

Ma kipróbáltam, bár nem volt anny xilitem itthon, és túl kicsi tepsiben sütöttem, így nagyon vastag lett a tészta. De maga a recept jó, nem változtattam rajta semmit, csak más tölteléket tettem bele. Szépen megsült, és az állaga is tökéletes. Köszönöm:)

anett_ke
anett_ke Fri, 2014-07-11 10:58

Látom kicsit megtört a piskóta; ennek kiküszöböléséhez egy tipp: amikor kiveszed a meleg piskótát a tepsiből akkor nedves konyharuhába tekerd fel...miután kihűlt széttekered és kenheted a töltelékkel...

226
zabliszt 80 g
tojás 4 db
xilit 80 g
diabetikus lekvár 10 dkg