Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabos borsófőzelék buggyantott tojással és virslivel

Zabos borsófőzelék buggyantott tojással és virslivel
Zabos borsófőzelék buggyantott tojással és virslivel
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a főzelékeket, de ezeket is igyekszem minél könnyebben, egészségesen elkészíteni. Szívesen használok hozzájuk például zabot és/vagy teljes kiőrlésű lisztet, mint ebben az esetben is. 

hozzávalók / 5 adag

Borsó

Virsli

Tojás

  • 8 db tojás (1-2 db egy tányérhoz)
  • 2 kávéskanál
  • 2 ek ecet
Szólj hozzá!

elkészítés

Borsó

  1. Tegyük fel főni a borsót közepes lángon annyi vízzel, amennyi ellepi, valamint egy kis sóval. Ha friss borsót használunk, finomabb lesz, ha főzés előtt röviden pároljuk egy kis olajon, mélyhűtött esetén erre nincs szükség.
  2. Keverjük el a zabot és a lisztet a tejjel, apróra vágott petrezselyemmel, édesítővel/cukorral és a fűszerekkel. Hagyjuk állni, míg a borsó megfő.
  3. Ha puha a borsó, merjünk ki egy kicsit a levéből, és keverjük vele a tejes keveréket csomómentesre, majd az egészet öntsük vissza a főzelékre, és főzzük az egészet még 2-5 percig, míg besűrűsödik. Ha nem lenne olyan sűrű, mint szeretnénk, vegyünk ki egy merőkanálnyi borsót, turmixoljuk le, keverjük vissza a főzelékbe.

Virsli

  1. A virslit egyszerűen süssük meg egy kevés olajon.

Tojás

  1. A tojáshoz válasszunk egy laposabb edényt, pl. egy magas falú serpenyőt, és töltsük meg kb. 5 ujjnyi vízzel. Adjunk hozzá egy kiskanálnyi sót és ecetet. (A víz mennyiségétől függően lehet kicsit több vagy kevesebb, ha egyszer-kétszer elkészítjük, meglesz az ideális mennyiség.)
  2. Forraljuk fel a vizet, közben üssük a tojásokat 1-1 kis, lapos edénybe, csészébe vagy merőkanálba. Ha forr a víz, vegyük takarékra a hőmérsékletet, hogy éppen csak gyöngyözzön. Engedjünk egy tojást a lehető leglaposabb szögben, minél kevésbé bolygatva, mozgatva a vízbe. Főzzük 2-3 percig, amíg a fehérje megszilárdul. Szűrőkanállal szedjük ki, és folytassuk a műveletet a többi tojással.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 189
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Lousha

Mióta szakács: 2016.06.06.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egészségesebb főzelék, borsófőzelék zabpehellyel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

708
zöldborsó 750 g
víz 1 l
zabpehely 75 g
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 75 g
tej 500 ml
5 g
édesítőszer 15 g
fokhagymapor 8 g
petrezselyem 25 g
virsli 500 g
repceolaj 2 ek
tojás 8 db
2 kávéskanál
ecet 2 ek