Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabos csiga

Zabos csiga
Zabos csiga
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a "zabos" étkeket, ez csupán egy kísérlet volt, hogy milyen töltelék lesz belőle.:-)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, vajat, csipet sót, az aromát és a liszttel jól összedolgozzuk.
  2. 1-1,5 órát pihentetjük letakarva meleg helyen, majd két gombócra szedjük, átgyúrjuk őket, és 10-15 percet pihentetjük újra.
  3. Elkészítjük a tölteléket: a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a többi hozzávalót összekeverjük, és végül a tojáshabot is óvatosan hozzáadjuk.
  4. A két tésztagombóc egyikét kinyújtjuk körülbelül 35 cm szélesre és 40 cm hosszúra, majd megkenjük a töltelék felével.
  5. Óvatosan feltekerjük, és egy éles, recés késsel 12 darabra szeljük. A szeleteket tepsire fektetjük, majd a másik tésztagombóccal is ugyan így járunk el. 24 db csigánk lesz, pihentetjük őket kb. 30 percet.
  6. Először 170 fokos sütőben 20 percet, majd később lejjebb vesszük, és még 10-15 percet 150 fokon sütjük .
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 962
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Timcsó

Mióta szakács: 2012.02.05.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zabpelyhes csiga, diós zabos csiga, édes csiga zabpehellyel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2012-02-24 10:59

És ha mondjuk a zabkorpa helyett is zabpelyhet teszek bele? Mentve, ki fogom próbálni, én is zabpehely rajongó vagyok...:-)

Timcsók
Timcsó / Timcsók Thu, 2012-02-23 21:55

szia, kicsit olyan mintha egészen diós lenne a töltelék:-)) de kiérezni a narancs és citrom héjat.

369
tej 2 dl
élesztő 2 dkg
cukor 10 dkg
vaj 5 dkg
vaníliaaroma 2 kávéskanál
finomliszt 40 dkg
1 csipet
zabkorpa 10 dkg
zabpehely 5 dkg
cukor 10 dkg
vaj 5 dkg
tejföl 2 dl
citromhéj 1 citromból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
dió 5 dkg
tojás 3 db