Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabos máglyarakás

Zabos máglyarakás
Zabos máglyarakás
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igyekszem (ahol csak tudom) kikerülni a kelt, vagy nehezen emészthető tésztákat. Régóta akartam már máglyarakást készíteni, de mindig elakadtam ott, hogy szikkadt kalács.... Ezért egy pofonegyszerű tésztát gyúrtam, és erre pakoltam a finomságokat. Nem tudom, hogy hidegen lehet-e szeletelni (gondolom, igen), mert még melegen mindet megettem!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Bekapcsoljuk a sütőt.
  2. A puha margarint, a mézet, a zabpelyhet és a fahéjat egy tálban összegyúrjuk, majd üvegtálba nyomogatjuk. A "tésztát" megkenjük a lekvárral. Rászórjuk a mazsolát.
  3. Meghámozzuk az almát, és a tésztára reszeljük.
  4. A tetejét megszórjuk durvára tört dióval.
  5. Ízlés szerint fahéjat, vaníliás cukrot (vagy mézet) szórunk (csurgatunk) a tetejére.
  6. Forró sütőbe tesszük, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 22 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 165
elküldve: 5
receptkönyvben: 219
elkészítve: 4/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Chiaba

Mióta szakács: 2011.10.26.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

máglyarakás kalács nélkül, máglyarakás zabpehelyből, zabos-mézes máglyarakás

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bridgi
Bridgi Wed, 2014-02-05 22:22

Végre egy diétába is illeszthető verzió :) Alma, Zabpehely, Dió.. pazar!! :)

pincike
pincike Mon, 2012-11-05 13:34

Nagyon köszi a receptet, elkészítettem és isteni finom lett!

2anka
Chiaba / 2anka Mon, 2012-11-05 13:43

Örülök, hogy ízlik!
Most, hogy megint van dió, én is elkészítem újból :)

659
margarin 5 dkg
méz 1 ek
zabpehely 10 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
sárgabaracklekvár 2 ek
mazsola 1 marék
alma 1 nagy db
dió 1 marék
vaníliás cukor 1 ek