Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpalacsinta ahogy MásTészta készíti

Zabpalacsinta ahogy MásTészta készíti
Zabpalacsinta ahogy MásTészta készíti
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagyományos palacsinták ideje lejárt! Hiszen zabpehelyből némi nyitottsággal sokkal egészségesebb és laktatóbb palik születnek! Nálunk családi kedvenc lett!

Ha diétázol, akkor a zab mennyiségét nyugodtan kiválthatod fehérjeporral. Én is gyakran folyamodok ehhez, így fehérjedúsabb, szénhidrátban még szegényebb palik születnek. Hát nem remek?:)

Ha érdekelnek még zabos, proteines, különcködő, egyszerű... mégis íííínycsiklandó receptek, akkor várlak a Mástészta facebook oldalamon!

hozzávalók / 4 adag

  • 200 g zabpehely (lisztként vagy ledarálva)
  • 2 tojás + 1 tojásfehérje
  • 2 dl tej + 3 dl ásványvíz (legyen annyira híg a tészta, hogy szépen ki tudd önteni egy merőkanállal a serpenyőbe... nem jó állag, ha nem folyik szépen szét, hanem Neked kell rákenned...)
  • édesítő
  • pici olaj a serpenyő kenéséhez
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük össze a hozzávalókat, és hagyjuk nagyjából 20 percig békén a tésztánkat.
  2. Ha letelt a türelmi idő, neki lehet esni a pali sütésnek. Figyeljünk oda, ha a zab nagyon beszívta a vizet, akkor utólag még érdemes picit hozzáadagolni.
  3. Forrósítsunk fel egy palisütőt, és szép-körkörös mozdulatokkal tegyünk bele egy adag tésztát.
  4. Aki még nem sütött ilyet, az barátkozzon össze azzal, hogy a zab-palacsintáknak külön kis lelkük van: kissé vastagabbak, ámde laktatóbbak hagyományos társainál, és utálják, ha sütés közben noszogatják. Vagyis: alacsony lángon süssük, és ha már a széle barnul, akkor próbáljuk átfordítani. Ha jól megsült, ez könnyű hadművelet... vár... vár.... és ne akarjuk türelmetlenül feltúrni idő előtt!
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 33 833
elküldve: 7
receptkönyvben: 499
elkészítve: 40/51
Facebookon megjelent: -

szakács

MásTészta

Mióta szakács: 2013.04.25.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zab palacsinta, zabpelyhes palacsinta, reform palacsinta, diétás palacsinta, lisztmentes palacsinta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Finimini
Finimini / Finimini Tue, 2017-04-18 15:33

Fele tönkölyliszt, fele zabpehely és 1 kávéskanál útifűmaghéjjal készítem, ui. csak egész zabpelyhet tartok itthon. Finom lesz, de hagyni kell legalább 5 percig, amíg az útifű teszi a dolgát. Legfinomabb palacsinta, 2 adagot engedélyezek belőle, egyebek szigorú megvonása mellett.

Nette
Nette Fri, 2015-08-14 08:48

Szia!
Köszönöm a receptet!! Nem is gondoltam, hogy ez ilyen finom lehet :)

pipcsip
pipcsip Sun, 2014-02-09 00:06

Nagyon szuper recept! Szerintem még magában is finom! :)

dolimon
dolimon Tue, 2013-09-10 11:47

Nekem nem volt itthon ásványvizem, így ahelyett is tejet ettem bele. Tökéletes, isteni :) Köszi a receptet, és a fantasztikus blogodat is, már facebookon is lájkoltalak ám :)

dolimon
dolimon Tue, 2013-09-10 12:45

Az tuti, a holnapi reggeli már mentve is (igazi mástészta szendvics) :)

zsepibaba
zsepibaba / zsepibaba Tue, 2013-09-03 17:04

tökéletes recept!(:nm tapad le, szép nagy kerek palikat tudtam csinálni, már másodszorra készítettem el, csokipudinggal először, most mazsolás túróval.ISTENI!!(:

Eleison
Eleison / Eleison Thu, 2013-07-04 15:35

Ez finom, mondjuk én még tettem bele egy kis sütőport, ahogy a hagyományosan készítettbe is tettem. Viszont most már csak ilyet fogok csinálni:)