Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpalacsinta á'la Caly

Zabpalacsinta á'la Caly
Zabpalacsinta á'la Caly
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnap délutáni finomság egy kis extrával. :)

12-15 db

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zab- és a kukoricapelyhet lisztté daráljuk. (Vagy eleve lisztet használunk.)
  2. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a Himalája sót és a fehérjeport, majd jól összekeverjük.
  3. A tojásokat is beletesszük, és kb. két dl tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet, egy löttyintésnyi olívaolajat és annyi ásványvizet öntünk hozzá, amitől az állaga palacsintatészta-szerű lesz (nem túl híg, inkább kicsit sűrű, de lehessen keverni).
  4. 10 percet pihentetjük, majd sütés előtt ismét adunk hozzá vizet, mert a zabpehelytől besűrűsödik.
  5. Megsütjük mind a két oldalát, és ízlés szerint megtöltjük. (Akkor szoktam megfordítani, amikor a közepe feljön és már nem tapad a palacsintasütőhöz.) Díszítéshez holland kakaót olvasztottam kis vízzel és olívaolajjal. Jó étvágyat! :)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 829
elküldve: 3
receptkönyvben: 108
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Caly

Mióta szakács: 2017.05.29.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zabpala, zabpelyhes palacsinta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

792
kukoricapehely 10 dkg
zabpehely 15 dkg
himalája só 2 csipet
kókuszreszelék 4 ek
fehérjepor 30 g
tojás 2 db
tej 3 dl
ásványvíz 2 dl
olívaolaj 1 ek