Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpehely krokett

Zabpehely krokett
Zabpehely krokett
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tojásba is lehet forgatni, de ettől a panírtól finom, ropogós lesz. Én teflon edényben szoktam megfőzni a masszát, és akkor kész, mikor elválik az edény falától. A zabpehely a Lidl-ben a legolcsóbb, ott lehet kapni szójaszószt is, de lehet helyettesíteni ételízesítővel. Ebből a masszából lehet hamburger pogácsát is készíteni. Zsemlemorzsás deszkán kinyújtjuk, és kiszaggatjuk kerek formával, olajozott tepsiben kisütjük mindkét oldalát. Fordításnál lapáttal nyúljunk alá, mert nagyon lágy, de ha kihűl, visszakeményszik. Nagyon finom.

hozzávalók / 8 adag

A masszához

A panírozáshoz

Sütőzsiradék

Minden fázishoz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat keverjük össze egy tálban, és 15 percig hagyjuk állni.
  2. Ezután lassú tűzön, állandó kevergetés mellett adddig főzzük, míg masszává összeáll az egész.
  3. Kevés ideig hagyjuk hűlni, majd formáljuk hosszúkásra.
  4. Beleforgatjuk először a rizslisztes keverékbe, utána a szezámmagos panírba, és kisütjük.
  • elkészítettem: 32 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 9 356
elküldve: 2
receptkönyvben: 202
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

boróka

Mióta szakács: 2012.02.07.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zabpelyhes krokett, zabpelyhes rudak, hagymás-zabpelyhes rudacskák

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gyanett
gyanett Sun, 2017-11-12 11:29

Szeretném egyeztetni receptet, mert nagyon szeretném kipróbálni.
A panírozás menete nem egyértelmű.
A rizslisztet kell elkeverni a vízzel, amiben meg kell forgatni először a kroketteket és utána a szezámmagot a zsemlemorzsával kell elkeverni 2 dl olajjal és ebben kell még megforgatni az ételt? Esetleg az olaj már a sütéshez kell?

Evapal
Evapal Tue, 2015-10-13 01:23

Koszonom a receptet, nagyon finom, laktatos es egyszeru elkesziteni! En sutoben sutottem meg egy kis olajat kentem ala meg a tetejere. Csak a rizsliszttel nem tudtam mit kezdeni meg arra nem tudtam rajonni hogy mire kellett volna a 2dl viz a szezam magot meg kihagytam mert nem volt itthon. En csak ugy bemorzsaztam a rudakat es mivel ragacsos volt kisse teljesen konnyen befedte.

zsófikacsa
zsófikacsa Thu, 2012-03-22 11:22

Ez nagyon finom. Én nem raktam rá panírt, mert pl rízsliszt nem is volt itthon. De a napraforgómag kifejezetten kellemes ízt ad neki!
Igazából kéne hozzá valami jó szósz/mártás, és akkor tökéletes lenne!

zsófikacsa
zsófikacsa Wed, 2012-03-28 12:56

Hát azt is lehet . Ma én is fözelékhez fogom csinálni. De szerintem (mint ahogy a múltkor csináltam) teljesen megállja a helyét húspótlóként, és mondjuk rizzsel hozzá köretnek. Akkor persze nem a köret kategóriába tartozik :-)

458
zabpehely 3.5 bögre
vöröshagyma 1 nagy fej
szójaszósz 4 ek
napraforgómag 10 dkg
köménymag 0.5 teáskanál
fokhagyma 6 gerezd
víz 7.5 dl
élesztőpehely 2 ek
rizsliszt 4 evőkanál
víz 2 dl
szezámmag 10 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg