Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpehely-palacsinta medea konyhájából

Zabpehely-palacsinta medea konyhájából
Zabpehely-palacsinta medea konyhájából
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zabpehely az egyik kedvenc alapanyagom, és szeretem változatos formában elkészíteni. Mostanában leginkább palacsintaként tálalom reggelire. Ezúttal gyors, házi cseresznyelekvárral kínáltam, de bármilyen más lekvár megfelelő. Jól passzol hozzá a túró és a ricotta... a "bűnözők" pedig fogyaszthatják nutellával is. ;)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához rakjuk egy tálba az őrölt zabpelyhet és a szódabikarbónával elkevert lisztet. Rakjuk hozzá a sót, a cukrot, a reszelt citromhéját, majd a tojást és az olvasztott (és langyosra hűlt) vajat.
  2. Keverjük csomómentesre, és öntsük fel a tejjel. Akkor jó, ha kicsit sűrűbb, mint a „rendes” palacsintatészta, ha szükséges egy kis vízzel még hígíthatjuk. (FONTOS: azonnal kezdjük meg a sütést, mert a zabpehely megdagad, és sűrű lesz a tésztánk.)
  3. Kezdjük meg a palacsinták sütését. Mivel a tésztában van zsiradék, ezért a teflont már nem kell olajozni. Merőkanállal tetszés szerinti méretű palacsintákat adagoljunk (mi szeretjük a nagyobbakat, de készíthetünk egészen mini palacsintákat is).
  4. Akkor jó, ha szépen buborékosodnak, és dagadnak. Oldalanként 2-3 perc elég nekik, míg aranyszínűre sülnek.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 574
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: palacsinta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zabos palacsinta, reform palacsinta, palacsinta másképp

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

548
zabpehely 10 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 4 csapott ek
1 csipet
citromhéj 0.5 citromból nyert
tej 2 dl
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
szódabikarbóna 1 kávéskanál
vaj 5 dkg