Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpehelyhes kókuszhabos linzer

Zabpehelyhes kókuszhabos linzer
Zabpehelyhes kókuszhabos linzer
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom aprósütemény, karácsonykor mindig kerül a sütis tálra. Bármilyen lekvárt használhatunk, de a legfinomabb, hogyha házi készítésű.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Kókuszhab

Lekvár

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A zabpelyhet aprítógépben kissé összeaprítjuk, és a többi hozzávalóval együtt egynemű tésztává gyúrjuk. Ha száraz lenne, adjunk még hozzá narancslevet.
  2. Kinyújtjuk kb fél cm-es vastagságúra, és lisztbe mártott linzer kiszúróval kiszaggatjuk, majd sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.

Kókuszhab

  1. A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd félidőben hozzáadjuk a cukrot és a keményítőt, és kemény habbá verjük. Végül a kókuszreszeléket is beleforgatjuk.
  2. A krémet habzsákba töltjük, és a linzerek szélére karikát nyomunk belőle.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Lekvár

  1. A habkarikák közepét még melegen lekvárral megtöltjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 524
elküldve: 5
receptkönyvben: 180
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: 1

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kókuszhabos-ízes linzer, kókuszhabos-lekváros linzer, linzer kókuszos tojáshabbal és lekvárral

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Wed, 2014-12-03 15:08

Én most sütöttem meg.. 15 percet sütöttem és egy picit barnult csak meg a hab..
köszi a receptet! :)

bollacsalad
bollacsalad Wed, 2014-12-03 05:35

180'-on a habkarika 15-20 perc sütés után hogyan marad ilyen fehér? köszi a választ

nautilus13
Judit69 / nautilus13 Wed, 2014-12-03 06:26

Elég tág téma a sütési idő megadása, mert nincs mindenkinek ugyanolyan sütője. Az elkészítésnél azért írtam hogy, kb 15 - 20 perc a sütés, mert lehet elég neki 15 perc is, de az alsó rétegnek át kell sülni. Nekem is volt már hogy egy kicsit megpirult a hab.

578
finomliszt 25 dkg
zabpehely 10 dkg
vaj 15 dkg
tojássárgája 1 db
sütőpor 2 teáskanál
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
vaníliaaroma 1 teáskanál
1 csipet
porcukor 5 dkg
tojásfehérje 3 db
porcukor 20 dkg
étkezési keményítő 1 csapott ek
kókuszreszelék 10 dkg
lekvár/ dzsem 15 dkg