Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpelyhes bagettek

Zabpelyhes bagettek
Zabpelyhes bagettek
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hosszú idő után most vettem először zabpelyhet. Gyorsan kerestem is egy zabpelyhes kenyérreceptet. Nagyon finom, puha, ízletes a végeredmény. Ebből az adagból négy db 20 dkg-os bagettünk lesz.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy bögre langyos vízben elkeverjük a mézet és az élesztőt.
  2. A lisztet összekeverjük a zabpehellyel meg a sóval.
  3. Az élesztős vizet, a lisztkeveréket és az olajat összeöntjük, majd annyi vízzel dolgozzuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk. 50-60 percig langyos helyen, letakarva kelesztjük.
  4. Utána lazán átgyúrjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk. Mind a négyet hosszú, vékony rúddá sodorjuk, és tepsibe tesszük, köztük helyet hagyva a növekedésre. Letakarva megint kelesztjük 20-30 percet.
  5. Közben a sütőt bemelegítjük, a bagetteket ferdén bevagdossuk, és forró sütőben pirosra sütjük.
  6. A sütőből kivéve hideg vízzel megkenjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 653
elküldve: 4
receptkönyvben: 216
elkészítve: 14/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

zabpelyhes francia kenyér, reform bagett, mézes bagett

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

almamag
almamag Wed, 2013-01-09 11:51

Kedves Fahéj!
Ezt a receptet már régebben elmentettem, de csak most sütöttem meg. Sajnos! Hamarabb kellett volna! Pontosan így néz ki az én bagettem is, mint a képen, de az illatát csak az élvezheti, aki megsüti! Na, ezután nem veszek , ha én finomabbat tudok sütni! :-) Köszönöm a receptet!!!
Szép napot! Üdv. Ili

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2013-01-10 00:14

Kedves Ili!
Ennek igazán örülök! :) Én is úgy vagyok vele, hogy érdemes inkább sütni, mint venni, mert frissebb, finomabb, egészségesebb, és az a finom illat, ami sütés közben száll a lakásban, utánozhatatlan.
Üdv: Fahéj

Döme-Ádám
Döme-Ádám Thu, 2012-06-28 19:10

Kedves Fahéj!

Ma megsütöttem ezeket a nagyon finom, pihe-puha bagetteket, s pillanatok alatt el is fogytak.
A család már a következő adagot kéri, de mielőtt hozzálátnák, lenne 2 kérdésem:
-Te hogyan csináltad, hogy a bagettek sütés közben szép "bagett formájúak" maradtak, s nem lapultak el?
-Valamivel lekented a tetejét, hogy ilyen gyönyörű színűek lettek, mert az enyémek ehhez képest kissé sápadtak maradtak?

Az eredmény ettől függetlenül nálam is kifogástalan lett!
Köszönöm ezt a tökéletes receptet, biztos sokat fogom még sütni!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-06-28 20:36

Kedves D-Á!
Először is örömmel tölt el, hogy ízlik a bagettem. :)
Akkor lapul el a kelt tészta, ha túl lágy a tésztája. Amikor kisodrom henger alakúra, akkor is úgy teszem tepsibe, hogy egy kissé az oldalukat megnyomkodom a tenyeremmel (mintha tapsolnék), hogy inkább magasak és még vékonyabbak legyenek, mert sülés közben úgyis szétterjeszkednek egy kicsit.
A tetejüket max. vízzel kentem meg sütés előtt, attól is fényesebb lesz kicsit, de megkenheted olajjal is, vagy vékonyan kefírrel, joghurttal vagy tejföllel, attól is pirosodnak. Viszont ha semmivel nem kened meg, akkor ha kiveszed a sütőből, még forrón kend meg hideg vízzel, attól fényt kapnak, és pirosabbnak látszanak. De ha tojással megkened, akkor lesznek a legpirosabbak, legcsillogósabbak. :))
Remélem, tudtam segíteni! Üdv: Fahéj

Döme-Ádám
Döme-Ádám Fri, 2012-06-29 18:56

Kedves Fahéj!
Köszönöm a tanácsokat!

A tészta nekem sem volt túl lágy, gyönyörűen formázható, mindent a leírtak alapján készítettem.
Sütés előtt lekentem vízzel, tojást nem akartam feltörni csak az ő kedvükért. Legközelebb megpróbálom tejtermékkel átkenni.
Kellemes hétvégét!
Üdv: Ildi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2012-05-02 17:57

Az tuti! :))) De tényleg! És az a jó benne, hogy megeszek egy pici zsömlét (mert tényleg nem nagy) szendvicsnek elkészítve rendesen, mint a "nagyok", egyrészt olyan aranyos, öröm enni, másrészt meg jobban jóllakok tőle, mintha két boltit ennék meg, és elvagyok vele egész délelőtt. Nem hátrány! :))

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-04-27 21:27

Nagyon szép bagettet sütöttél. Feltétlenül elkészítem. Köszönöm a receptet. Szép napot, jó pihenést!
Üdv: Évi néni

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2012-04-28 07:12

Kedves Évi néni!
Köszönöm a kedves szavakat.
Szép hétvégét! Fahéj

Döme-Ádám
Döme-Ádám Fri, 2012-04-27 17:25

Azt szeretném kérdezni, hogy mekkora szemű zabpehelyből készült ez a csodás bagett?

794
finomliszt 60 dkg
zabpehely 5 dkg
élesztő 3 dkg
méz 1 teáskanál
1 ek
napraforgó olaj 1 dl
víz 4 dl