Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpelyhes borított almás

Zabpelyhes borított almás
Zabpelyhes borított almás
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami egészséges finomságot akartam enni, mikor eszembe jutott a régen készített almás süti. Alma is volt itthon, zabpehely is... Így nekiálltunk az Ikrekkel... bár ők inkább a kóstolást "mívelik" csak a konyhában. :-)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajjal vastagon kikenjük a szilikon tortaformát, rászórunk 1 evőkanálnyi fahéjjal elkevert xilitet és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe.
  2. Az almákat meghámozzuk, a magházát kiszúrjuk és rákarikázzuk a megolvadt xilitre.
  3. Gyors összeállítjuk a tésztát: A zabpelyhet összekeverjük a szódabikarbónálval, a tejjel, tojássárgákkal, pici xilittel, a maréknyi dióval és ha marad az almákból, azt vékonyan beleszeleteljük/reszeljük- Lágy, könnyen keverhető masszát kell kapnunk.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a megmaradt csipetnyi xilittel, madj óvatosan a zabpelyhes tésztához kavarjuk, majd ráöntjük a sütőből kihúzott félig megsült almákra, és további 25 percig sütjük 180 fokon (nem légkeveréssel, csak alsó-felső sütéssel).
  5. Rövid ideig állni hagyjuk a sütőben, majd egy nagy tányért rátéve, gyors mozdulattal átborítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 230
elküldve: 12
receptkönyvben: 373
elkészítve: 8/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Bejja

Mióta szakács: 2012.03.21.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

borított zabpelyhes süti, almás-zabpelyhes süti, fahéjas-almás süti zabpehellyel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Erzsi60
Erzsi60 Sat, 2018-01-06 15:44

Köszönöm a receptet nagyon finom. Kicsit gazdagabban készítem több almával dióval, és szódabikarbónával, de mindig sikere van. Én cukros vagyok, a férjem fogyózik ezért számunkra ideális. Még egyszer köszönöm.

283
zabpehely 150 g
zabtej 1.5 dl
tojás 4 db
xilit 2 ek
dió 1 marék
szódabikarbóna 1 késhegynyi
alma 5 db
fahéj 0 ízlés szerint
vaj 1 ek