Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpelyhes-kakaós keksz lisztmentesen

Zabpelyhes-kakaós keksz lisztmentesen
Zabpelyhes-kakaós keksz lisztmentesen
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egészséges, liszt- és cukormentes kekszet szerettem volna készíteni, amit délutánonként egy pohár kávé, vagy este egy pohár tej mellé el lehet ropogtatni. A lisztet zabpehellyel és darált dióval helyettesítettem, cukor helyett pedig gyümölcscukrot használtam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Remekül passzol egy pohár meleg tej vagy kávé mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabpelyhet és a dió 3/4-t finomra daráljuk. A maradék diót felaprítjuk.
  2. A száraz hozzávalókat (zabpehely, darált és aprított dió, kakaópor, fahéj, gyümölcscukor) egy tálba öntjük. Majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, a tojást és az 1 dl vizet.
  3. Kézzel összegyúrjuk (ha szükséges, önthetünk még hozzá egy kis vizet), és először golyókat formázunk belőle, majd az ujjunkkal ütögetve a tetejüket korongokká alakítjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20-25 percig sütjük. (Az első 15 percben alul-felül sütést állítottam be, aztán átkapcsoltam hőlégkeverésesre a türelmetlenségem miatt.:))
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 579
elküldve: 12
receptkönyvben: 216
elkészítve: 13/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Timmi88

Mióta szakács: 2012.09.06.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kávékeksz, egészséges keksz, egészséges ropogtatni való, kakaós keksz, zabpelyhes-diós-kakaós keksz

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sütni tanulok
Sütni tanulok Thu, 2017-06-01 14:56

Szia, miért kell ilyen sokáig sütni? A hasonló kekszek 10-12 percesek szoktak lenni, s ebben liszt sincs. Most 12 perce sül, de féltem , hogy megég, a szaga már olyan , ezért kivettem . Jól tettem, csak égett volna már. Sütőpor nélkül viszont nem jött fel szépen, nagyon laposak

orsi0721
orsi0721 / orsi0721 Mon, 2012-11-12 21:49

Én kókuszos-mazsolásat csináltam mert nem volt otthon dió,de így is isteni volt:) Az egész családnak ízlett!

441
zabpehely 10 dkg
dió 10 dkg
margarin 8 dkg
víz 1 dl
tojás 1 db
cukrozatlan kakaópor 3 ek
fahéj 2 tk
gyümölcscukor 2 teáskanál