Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpelyhes-kókuszos keksz, tej- és tojásmentesen

Zabpelyhes-kókuszos keksz,  tej- és tojásmentesen
Zabpelyhes-kókuszos keksz,  tej- és tojásmentesen
22 perc / előkészület: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám receptes füzetében találtam ezt a kekszet, és nagyon megörültem, hogy a kislányom is megeheti.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük egy tálban a lisztet, cukrot, zabpelyhet, kókuszreszeléket, a szódabikarbónát és a csipet sót. Folyamatos keverés közben hozzáadjuk az olvasztott vajat, a meleg vizet és a mézet.
  2. Miután összeállt a tészta, teáskanállal kekszeket formázunk, és kivajazott vagy sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, egymástól 2-3 cm távolságra.
  3. Előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Utána rácsra téve hagyjuk kihűlni.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 507
elküldve: 5
receptkönyvben: 476
elkészítve: 14/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Niki

Mióta szakács: 2010.02.27.
3 recept

receptjellemzők

konyha: ausztrál
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos-zabpelyhes keksz mézzel

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kite76
kite76 Fri, 2014-01-17 11:57

Sziasztok!Szerencsére dupla adaggal kezdtem neki,mert igen finom,és szerintem max a reggeli kávém mellé marad még egy darab,ha szerencsém lesz :D köszi a receptet Niki :)

mouse78
Mouse78 / mouse78 Mon, 2012-04-16 16:17

ez is megcsinálódott... fini lett, és egészen hasonlít a bolti kókuszos zabfalatokhoz. Köszi a recipéééét :D

BaloghN
Niki / BaloghN Wed, 2011-06-29 20:20

Szia!

Szerintem kicsit túlsütötted és a kókusz lett kesernyés. A méz hiánya is okozhatta, mert amikor az felolvad, az is ad neki egy bizonyos szintű nedvességet, ami nem hagyja kiszáradni a sütés közben. egy szárazabb süti gyorsabban megég. A másik ötletem, hogy a kókuszod lehet, hogy nem volt már jó. Egyszer én a kókuszgolyóval jártam úgy, hogy már nem volt jó a kókusz, de sajnos nem kóstoltam meg és csak akkor derült ki, hogy rossz íze van, mikor a családom elé tettem. Szerintem próbáld ki mégegyszer, hátha, másodszor jobb lesz. Sok sikert, remélem jobban sikerül másodjára.

torkika
Torkika / torkika Tue, 2011-06-28 15:51

Szia,
Nekem lett egy kissé kesernyés, fura utóíze. Miért? A méz kivételével mindent a megadottak szerint csináltam. Azért csak nem kéne keserűnek lennie, mert nincs benne méz.

gigi0407
gigi0407 Sun, 2011-04-03 12:20

Szia,

nagyon koszonom a receptet: egyszeru, gyors es nagyon finom! En teljeskiorlesu liszttel keszitem az egeszseges eletmod jegyeben, kicsit kevesebb mezzel es sztiviaval; de megbolonditom neha aszalt gyumolccsel, neha meg macademiaval v kesuval a tetejen. Nagyon jo kis nasi, csak vigyazni kell vele, mert tenyleg elvesziti az ember az onkontrollt;) De reggelire v tizoraira kivalo! Az en receptkonyvembe es az eletunkbe bekerult, halas vagyok erte!

Tovabbi jo fozocskezest,
Gyorgyi

Tmea
Tmea / Tmea Sun, 2010-11-07 23:08

Nagyon-nagyon finom süti! Pihi puha is és ropogós is. A kislányom azt mondta, erre szokjunk rá mindenképp, úgyhogy egészen biztosan bekerül a repertoárunkba! Köszönet a receptért, tényleg zseniális, szinte semmi nem kell hozzá, pillanatok alatt kész, és hihetetlen finom!

BaloghN
Niki / BaloghN Mon, 2010-11-08 09:37

Köszönöm a szép szavakat, és örülök, hogy ízlett. Az én lányaimnak is a kedvencei között van ez a süti.

BaloghN
Niki / BaloghN Fri, 2010-05-21 22:05

Erre sajnos nehezen tudok válaszolni, mert még melegen szinte elfogyott az egész.
Különben szerintem 3-4 napig biztos, mert nincs benne semmi romlandó.

Rebicke125
Rebicke125 Thu, 2010-05-20 18:16

Ahogy elolvastam el is készítettem, annyi különbséggel, hogy tejjel dolgoztam víz helyett. Nagyon-nagyon finom és egyszerű recept. Köszi, hogy megosztottad velünk!! ;)

BaloghN
Niki / BaloghN Thu, 2010-05-20 22:38

Kedves kiscsibe!
Szerintem se nem puha sem nem kemény, talán darabosnak mondanám. A műzli szelet jut most hirtelen eszembe az állagáról.

685
finomliszt 12 dkg
cukor 6 dkg
zabpehely 5 dkg
kókuszreszelék 10 dkg
szódabikarbóna 1 tk
1 csipet
margarin 16 dkg
víz 2 ek
méz 1 ek