Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpelyhes körtés süti Ausztráliából

Zabpelyhes körtés süti Ausztráliából
Zabpelyhes körtés süti Ausztráliából
75 perc / előkészület: 25 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégi nagytakarítás során szisztematikusan kipakoltunk minden egyes szekrényt és fiókot, majd az összes felesleges kacattól megszabadultunk. Az ilyen nagy munkában persze nem csak szemetet, hanem elfeledett kincseket is talál az ember, ilyen ez a recept is, amit nagyjából 4-5 éve kaphattam egy akkori kolléganőmtől, hogy próbáljam ki, mert nagyon finom. Ez idő alatt egy füzetben lapult, és most, hogy a betegségtől leverten tengődtem otthon, úgy voltam vele, elkészítem, hogy legalább a kedvem jobb legyen, és a mézes tea mellé lehessen is majszolni valamit.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A ropogós morzsához

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A körtéket meghámozzuk, kicsumázzuk, és kockára vágjuk. Citromos vízben félretesszük.
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a két tojást, és eldolgozzuk.
  3. A sütőporral, fahéjjal és a sóval elkevert lisztet a masszához adjuk.
  4. A zabpehelyről (ha maradt) leöntjük a felesleges vizet, és ezt is a tésztához keverjük.
  5. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tészta 2/3 részét, rászórjuk a a lecsepegtetett körtét, és a maradék tésztával beborítjuk.

A ropogós morzsához

  1. A hozzávalókat jól elkeverjük, és a tészta tetejére szórjuk.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 733
elküldve: 13
receptkönyvben: 624
elkészítve: 35/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: ausztrál
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

körtés-morzsás süti, körtés-zabpelyhes süti, zabpelyhes-körtés morzsasüti

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Amaerilde
Amaerilde / Amaerilde Sun, 2014-01-05 19:22

Én még értetlenkedek egy kicsit a zabpelyhen. Csak bele kell áztatni a vízbe néhány percre vagy rendesen megfőzni zabkásának?

ancsagirl95
ancsagirl95 / ancsagirl95 Tue, 2013-11-26 10:51

Így első olvasásra nem hangzik rosszul a recept, viszont néhány dolog homályos: a 4. lépésnél az van írva, hogy a zabpehelyről leöntjük a vizet...szóval akkor lényegében zabkását készítünk? És mennyi vízzel kell felönteni?
És mekkora tepsiben készült?
A válaszokat előre is köszönöm! :)

Kárai Dávid
Kárai Dávid / Kárai Dávid Tue, 2013-11-26 11:41

Kedves ancsagirl95!

375 ml forró víz kell a zabpehelyhez. Ezt most beleírtam a receptbe! Ez egy kisebb tepsire elegendő mennyiség, kb. egy 20x28 cm-es mérethez.

Üdvözlettel:
ízHUSZÁR

468
körte 3 közepes db
zabpehely 100 g
víz 375 ml
vaj 150 g
nádcukor 120 g
porcukor 50 g
tojás 2 db
sütőpor 1 tk
fahéj 1 kávéskanál
1 csipet
finomliszt 185 g
zabpehely 25 g
nádcukor 55 g
finomliszt 1 evőkanál
vaj 25 g