Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpelyhes palacsinta Malacka konyhájából

Zabpelyhes palacsinta Malacka konyhájából
Zabpelyhes palacsinta Malacka konyhájából
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a Paprika Tv-n láttam, a Perfect című műsorban. Nagyon hamar kipróbálásra került, és nem csalódtunk benne.:) Tökéletes egy villásreggelire vagy uzsonnára.:) Nagyon hamar elkészül.

hozzávalók / 4 adag

12 db-hoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, cukrot és egy csipet sót.
  2. Egy másik tálban összekeverjük az írót a tojással. Végül a száraz hozzávalókhoz öntjük. Alaposan elkeverjük. A legjobb, ha egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, de pár óra is elég neki (én úgy 3-4 órát pihentettem).
  3. Megolvasztjuk a vajat, és összekeverjük a zabpehellyel. Aztán alaposan elkeverjük a pihentetett tésztával. Pihentetjük 5 percig.
  4. Kis olajat hevítünk a palacsintasütőben, és kb. egy merőkanálnyit merünk a tésztából bele, akkor jó, ha kb. tenyérnyi méretű palacsinták lesznek. Akkor fordítjuk meg, mikor az oldala elkezd barnulni. 
  5. Frissen tálaljuk, lekvárral, pudinggal, stb. Szerintem a legfinomabb karamellszósszal. 
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 904
elküldve: 5
receptkönyvben: 103
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Malacka

Mióta szakács: 2012.11.07.
28 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zabos palacsinta, amerikai palacsinta zabpehellyel, palacsinta amerikai módra

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

atarkoi
atarkoi Sun, 2014-05-18 15:17

igen jol sikerult, koszonom ezt a konnyu es gyors receptet!!! :)) ma keszitettem el, es volt a hutomben egy kis fololvadt josta, amit egy kis maradek malna lekvarral osszeforraltam, majd mikor egy kisse kihult, akkor tejfollel osszekevertem. Mennyei kremes, pikans ontet keszult belole a palacsintahoz. Meg tejszinhab is kerulhetett volna ra, de az mar a teljes tulzas esete lett volna:))

szmari
szmari Tue, 2013-02-26 15:23

Bocsánat, a zabpelyhet nem pihentetés előtt keverte bele a hölgy, hogy megszívja magát, puhuljon?

szmari
szmari Tue, 2013-02-26 15:20

Ezt én is láttam, és már akkor várólistára került:-) Nagyon jól nézett ki ott is, itt is:-)

522
finomliszt 240 g
szódabikarbóna 1 tk
sütőpor 1 tk
cukor 1 ek
tojás 1 db
író 500 ml
citromlé 2 tk
zabpehely 150 g
vaj 2 ek
napraforgó olaj 2 ek