Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpelyhes répafasírt hagymásan

Zabpelyhes répafasírt hagymásan
Zabpelyhes répafasírt hagymásan
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (50)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kollégám hozott be ebédre magának ebből a fasírtból. Megkínált bennünket is, mondta répából van. Először furcsállottam a dolgot, hiszen a répa alapjába véve édes (nekem), hát megkóstoltam. Nagyon ízlett, és azóta én is rendszeresen elkészítem, ja és a férjemnek is ízlik, aki kifejezetten nagy húsevő. :)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ajánlani tudom főzelékek mellé feltétként, de finom krumplipürével vagy akár rizzsel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított répákat almareszelőn lereszeljük, lesózzuk, és állni hagyjuk.
  2. Ez idő alatt felaprítjuk a hagymát és a fokhagymát.
  3. Hozzáadjuk a répához a hagymákat, a zabpelyhet, a tojást, a zsemlemorzsát. Megborsozzuk, és megszórjuk pirospaprikával.
  4. Jól összekeverjük (én még egy kicsit állni hagyom, hogy a zabpehely magába szívja a répa levét), majd gombócokat formálunk belőle, zsemlemorzsába meghempergetjük, és bő olajban kisütjük.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 61 986
elküldve: 42
receptkönyvben: 999
elkészítve: 84/119
Facebookon megjelent: -

szakács

gyikszemu

Mióta szakács: 2012.04.17.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vega fasírt, répás fasírt, zöldség gombóc répából

Hozzászólások (50)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Keti27
Keti27 / Keti27 Tue, 2016-02-23 13:57

Főzelékhez készült sütőben sütve (öreg villany): kb. 20-20p a két oldala. Kétszeres adag egy gáztepszi. Szerintem nem is kell zsemlemorzsába hempergetni, simán mehet sütőpapírra. Picit puha lett a masszám, nem mértem pontosan a szárazanyagokat.. legközelebb ezt sem rontom el. Finom volt! köszönöm.

Krisz-Tina
Krisz-Tina Fri, 2015-04-10 10:59

Nagyon finom és gyors. Máskor 4X-es adagnál kevesebbe bele sem kezdek.. nagyon kapós :) Köszönöm

Varga1966
Szél Istvánné Éva / Varga1966 Fri, 2015-01-23 19:45

Kedves gyíkszemű! A rengeteg pozitív hozzászólás után csak annyit tennék hozzá, hogy alig bírtam abbahagyni az elkészült fasírtok evését. Nagyon szuper!!! Köszönöm szépen! Üdv, Éva

diane
diane Mon, 2014-12-01 20:42

nagy kedvenc lett, mióta a barátom túltette magát azon, h nem csak húsból lehet fasírtot csinálni, kéthetente készítem, általában egy kg répából - de még sose kellett kidobni :-)
tipp: nagyon finom bele a csemegkukorica (konzerv), ill. a bundába a szezámmag.

gyíkszemű
gyikszemu / gyíkszemű Fri, 2015-01-09 19:32

A recept jó tulajdonsága, hogy bármivel variálható, legyen az egy alapanyag vagy fűszer. Örömmel olvasom, hogy ennyi variációt kipróbáltatok. :) Csak így tovább! :D

ritka
ritka Sun, 2014-11-16 14:54

Ez tényleg nagyon jó. Köszönöm. Egy részébe reszeltem némi sajtot. Nem rontotta el az sem. Zsemlemorzsa helyett, cukormentes kukorcia pehelybe forgattam.

zsofi03
zsofi03 Wed, 2014-07-23 10:52

Még mindig az egyik nagy favoritom az oldalról:) A fűszerezésen szoktam variálni pl. mostanában egy pici fahéjat rakok hozzá. Így egy kis keleties beütése lesz.

Andyka0622
Andyka0622 / Andyka0622 Fri, 2014-04-25 10:00

Szia! Nagyon köszi ezt a szupi receptet! Kicsit féltem, hogy majd az egészet nekem kell megennem, mivel a párom húsimádó, de láss csodát még neki is ízlett... :)

Tücsi85
Spyke / Tücsi85 Wed, 2014-04-16 20:00

Krumplifőzelékkel csináltam, hús nélküli napot tartva, de meglepődve észleltem, hogy észre sem venni, hogy nincs benne hús, és hát a párom se akarta elhinni. Köszönjük!

gyíkszemű
gyikszemu / gyíkszemű Sun, 2014-04-06 18:11

Kicsit régen jártam itt... de örömmel tölt el, hogy tényleg jó ez a recept! :D ;) Üdv mindenkinek!

Záporvirág
Záporvirág Sun, 2013-09-01 17:10

Én nem a nagylyukú reszelőn, hanem a sajtreszelőn reszeltem le a répát: szerintem jobban átsül.
Nagyon finom hozzá a következő mártogatós: tejföl + ketchup összekeverve.

kisseszter79
Kiseszti / kisseszter79 Wed, 2012-10-31 14:21

Csatlakozom az elégedettek táborához! Fincsi, mindig van itthon hozzávaló, gyors - jó kis recept! :) Én fele répát, fele céklát reszeltem bele,nagyon finom, és így olyan bíboros hangulatba kerültek a fasírtok. A Párom szerint Halloween-hangulatú lett az ebéd. Köszönjük!!! Jövő héten kipróbálom sütőtökkel is.

zsofi03
zsofi03 Fri, 2012-10-26 15:01

Az elégedettek táborát gyarapítom:) Nagyon jó kis recept! Nekem két tojást is elbírt, mert nem vltak valami nagy méretűek. Finom, finom!!

Sütike
Sütike Mon, 2012-10-15 11:23

Hú ezt a receptet nagyon köszönöm, szerintem szuper lett! Tepsiben sütöttem (nem szeretek bő olajban sütni semmit), kis olajjal lesprickoltam, és nagyon finom lett!

bettinea
bettinea Sat, 2014-11-22 22:23

Szia! Mennyi idő alatt sült meg a sütőben? Én is úgy szeretném kipróbálni. És meg kellett fordítani?

gyíkszemű
gyikszemu / gyíkszemű Wed, 2015-08-12 21:06

Szia Bettina! Bocsánat, de csak most láttam a kérdésedet...Ha Sütőben sütöd, akkor érdemes szilikonos sütőpapírt használnod. Én azt ki szoktam kenni olajjal vagy kókuszzsírral. A fasírt tetejét is megkenem és mehet a Sütőbe. Légkeveréses Sütőben nem kell megfordítani.

gyíkszemű
gyikszemu / gyíkszemű Fri, 2012-10-19 21:48

Szia Sütike!

Én is készítettem már sütőben, bár az olajban sült fasírt szerkezete könnyebb. (szerintem) Finom mindenhogy. :) Üdv. gyíkszemű

nemgabi
nemgabi / nemgabi Sat, 2012-10-06 18:56

Nagyon finom ez a fasírt! Én lencsefőzelék mellé készítettem feltétnek. Én is elmondhatom, mint itt már többen, hogy még a húsevő férjem is megette! Úgy látszik, ezek a férfiak nagyjából ugyanúgy működnek :)

piedra22
PIEDRA / piedra22 Thu, 2012-10-04 20:30

Most lettem kész a fasírttal...eszméletlen finom, a páromnak is nagyon ízlik...szinte fel sem tűnik,hogy nincs benne hús. Az biztos,hogy heti rendszerességgel fogom készíteni. KÖSZÖNÖM:))))

katerez
katerez Thu, 2012-09-27 22:08

Nagyon finom lett koszonom a receptet! En egykicsit valtoztattam rajta. Megduplaztam az adagot fele repa es fele cekla! Isteni. Muanyag kesztyu a cekla reszeleshez szuper tipp!!

gyíkszemű
gyikszemu / gyíkszemű Fri, 2012-10-19 21:43

Kedves Katerez!

Örülök, hogy ízlett a fasírt. A céklás változat izgalmasnak tűnik, majd én is kipróbálom. Üdv. gyíkszemű :)

Valeri1946
Valeri1946 Mon, 2012-09-24 08:21

Ez a Zabpelyhes répás fasirt igen felkeltette a figyelmemet. Van is minden hozzá megyek máris
elkészíteni. Már igen sokadika van.
Köszönöm hogy van olyan kedves "kislány" aki kitalál ilyen csoda jó dolgokat ami olcsó és főleg
megosztja velünk akiknek sajnos nincsenek ilyen jó ötleteik.
Nagyon örülök hogy rátaláltam erre a szuper kis csapatra.
Üdvözlettel Valeri

gyíkszemű
gyikszemu / gyíkszemű Thu, 2012-09-27 09:09

Kedves Valeri! A receptet én is kaptam és úgy voltam vele, hogy ezt a jót kár lenne csak magamnak megtartani. :) Tényleg olcsó és nagyon finom. Remélem sikerült elkészíteni és neked is örömet tudtam okozni ezzel az recepttel.
Szeretettel: Gyikszemu

rozsaszinparduc
rozsaszinparduc Thu, 2012-08-30 11:59

Szuper ez a recept! Én nem eszem húst már egy ideje, így elég sokféle zöldségből készítek fasírtot, de bevallom, ez a sárgarépás változat ízlett eddig a legjobban. Még a húsevő családom sem tudott neki ellenállni, úgyhogy hús ide vagy oda, ők is ezt ették jóízűen a zöldborsó főzi mellé. Kb másfél-két hete készítettem el, de már kérdezték azóta, mikor csinálok legközelebb. :-))

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Fri, 2012-07-27 20:38

Nagyon fincsi volt, bar iszonyuan drukkolnom kellett, hogy ne essenek szet a fasirtok. Legkozelebb a finomabb reszelon nyomom at a zoldsegeket, akkor sztem nem lesz ilyen gondom. Fahej zoldbabfozeleke melle keszitettem feltetnek, pikk-pakk eltunt a tanyerrol mind :)
Koszi a receptet!
Udv: Chococat

gyíkszemű
gyikszemu / gyíkszemű Tue, 2012-06-12 19:43

Kedves Hozzászólók!:) Örömmel tölt el, hogy mindannyitoknak ízlett. További jó sütögetést! Üdv. Gyikszemu

agnesca
agnesca Wed, 2012-05-02 15:03

Tegnap elkészítettem, én nagyon jó lett! Gyors, egyszerű és nagyon finom!

Skorpió
Skorpió / Skorpió Mon, 2012-04-30 11:37

Kedves gyikszemu!

Mi is elkészítettük, és tényleg nagyon finom! Legközelebb, lehet hogy dupla adag készül :)
Mi sütőben sütöttük a gombócokat - pici olajjal azért lespricceltem. Szóval köszi a receptet ;)
Szép napot: Skorpió

sch.kata
sch.kata Sat, 2012-04-28 15:23

Köszönjük a receptet, még a húsevő férjemnek is ízlett!

Réka001
Réka001 / Réka001 Wed, 2012-04-25 17:56

kedves gyikszemu!
Bevallom őszintén nagy fenntartásokkal:), DE elkészítettem. Maradt itthon egy csomó répa, zabpehely mindig van, így mikor rátaláltam receptedre, gondoltam elkészítem. Főleg,hogy köztudottan a zabpehely belső bőrradírként funkcionálva tisztítja bélbolyhainkat, így a táplálkozástudomány szerint minden nap kéne fogyasztani. Többé-kevésbé össze is jön nekem, de mindig ki kell találni valami újat:) Szóval elkészítettem és nagy lett a siker:). Férjem, aki a te férjedhez hasonlóan egy "húsevő fenevad":D és mikor készítettem csak húzta a száját mellettem és kérdezte: "Mikor rakod bele a húst???" :))))) Közöltem vele, hogy ebbe nem kell hús, majd nagy duzzogva elment kutyát sétáltatni...:) Mikor hazaért mégis beleszimatolt:):) és meg sem állt a szemezgetéssel, míg el nem fogyott az összes a tányérból:) Úgyhogy bekerült a recepteskönyvembe:D Köszönöm!

kelcsike
kelcsike Wed, 2012-04-25 12:01

Köszi a recptet, nagyon fincsi lett. Annyit újítottam rajta, hogy a zabpelyhet előzetesen kicsit megpirítottam és durvára daráltam.

almamag
almamag Tue, 2012-04-24 11:33

De jó! Minden "alkatrész" van otthon, így már tudom mi lesz a vacsora..... :-)
Nagyon jó, vega kaja. Köszönettel : Ili

betty75
betty75 Tue, 2012-04-24 10:34

Nagyon finom egyszerű,"reform" fasírt.Köszi,hogy megosztottad velünk!

Edit64
Edit64 Tue, 2012-04-24 07:41

Nagyon tetszik a recepted::)) A héten el is készítem. Köszönöm

867
sárgarépa 30 dkg
zabpehely 10 dkg
tojás 1 db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
zsemlemorzsa 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 2 dl