Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpelyhes répás kocka

Zabpelyhes répás kocka
Zabpelyhes répás kocka
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom ezt a süteményt, a répától szaftos és édes, a zabpehelytől egészséges, a csokimáztól kellemesen kesernyés - és ráadásul pár száz forintból ki is hozható.

hozzávalók / 5 adag

Tészta

Máz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A sütőt gyújtsuk be és melegítsük elő 200 °C-ra. Egy kb 20x30-as tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  2. A tésztához keverjük habosra a tojást a cukorral, öntsük hozzá a joghurtot és az olajat. Szórjuk a masszához a zabpelyhet, a sütőporos lisztet, ízesítsük fahéjjal és csipetnyi sóval. Keverjük csomómentesre az egészet, végül forgassuk bele a reszelt sárgarépát (ha sűrű lenne a massza - ez függ a répától - keverjünk hozzá még kevés joghurtot).
  3. Simítsuk a tésztát a tepsibe, és süssük kb 25-30 percig (tűpróba!), majd hagyjuk a tepsiben kihűlni.
  4. Vonjuk be a sütemény tetejét a mázzal, és ha van kedvünk, formáljunk marcipánból répákat, és díszítsük fel a süteményt.

Máz

  1. A mázhoz tördeljük össze a csokoládét, melegítsük össze a vízzel és az olajjal.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 244
elküldve: 14
receptkönyvben: 475
elkészítve: 32/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
112 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

répakocka, süti húsvétra

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

besi
besi Wed, 2017-05-03 20:08

Most sütöttem meg, kicsit egészségesebben:) Úgy ahogy greenpearl is. Nagyon finom!!! Köszi!!

greenpearl
greenpearl / greenpearl Tue, 2016-03-29 09:20

Nagyon finom volt! Én tovább léptem a reform cuccal: olaj helyett kókuszzsír, cukor helyett nyírfacukor, finomliszt helyett, teljes kiőrlésű tönköly liszt, tetejére pedig házi lekvár. Tökéletesen működött, lelkiismeret furdalás nélkül. Köszönöm a receptet!

zshajnal
zshajnal Tue, 2015-04-07 10:29

Kedves Judit69!

Megsütöttük, de sajnos egy dobozzal több joghurt kellett bele annyira sűrű lett (nem a répa miatt), így nem tud rendesen megsülni és belül nyers maradt, hiába sütöttük még tovább is. Sajnos ma a cukrászdából esszük a süteményt. Az arányokon lehet változtatni kéne!:)

Üdv, zshajnal

katushejj
katushejj / katushejj Sat, 2016-04-23 12:58

Én is ugyanígy jártam! Sokkal több joghurt kellett. 30 perc után az egész nyers volt még, úgy hogy jó sokáig sütöttem, hogy valahogy kinézzen, de így se lett az igazi... Legközelebb más recepttel próbálkozom.

722
sárgarépa 30 dkg
zabpehely 20 dkg
finomliszt 18 dkg
cukor 10 dkg
tojás 2 db
joghurt 2 dl
napraforgó olaj 1 dl
fahéj 1 teáskanál
sütőpor 1 csomag
1 csipet
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
víz 50 ml